Άγνωστοι «μπούκαραν» στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου και προσπάθησαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο

Η αστυνομία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών 

Στόχος διαρρηκτών έγινε το δημαρχείο Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι εισέβαλαν στο κτήριο και προσπάθησαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο με τροχό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου, όταν άγνωστοι διέρρηξαν πόρτα στο ισόγειο του κτηρίου και εισήλθαν στην οικονομική υπηρεσία του δημαρχείου, όπου κατευθύνθηκαν προς το χρηματοκιβώτιο, το οποίο και προσπάθησαν να ανοίξουν κάνοντας χρήση τροχού.

Δυστυχώς για εκείνους, έγιναν αντιληπτοί από καθαρίστρια, η οποία βρισκόταν στο δημαρχείο εκείνη την ώρα και όταν άκουσε τον θόρυβο από τον τροχό αμέσως υποψιάστηκε ότι κάτι συνέβαινε και ειδοποίησε υπάλληλο του δήμου, που κάλεσε την αστυνομία. Οι άγνωστοι πρόλαβαν και εξαφανίστηκαν πριν φτάσει στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ.

Βέβαια, ακόμα και αν κατάφερναν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, δεν θα έβρισκαν κάτι, καθώς ήταν άδειο, αφού όπως εξήγησε στο thestival.gr o αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσίων του δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασαββίδης, τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά τον κορονοϊό, ο δήμος δεν εισπράττει μετρητά, αφού όλες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, επομένως, «Ακόμη και να είχαν καταφέρει να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, δεν θα έβρισκαν κάτι να πάρουν».

Ο κ. Καρασαββίδης ανέφερε, ότι εκτός από φθορές που προκάλεσαν στην είσοδο και στο χρηματοκιβώτιο, οι δράστες δεν φαίνεται να έχουν αφαιρέσει κάτι άλλο.

Η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.