Άδωνις: «Στα εργοστάσια θα τσακώνoνται για το ποιος θα δουλέψει Κυριακή»

Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στις νέες αλλαγές του εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο πέρασε την περασμένη Παρασκευή με 158 «ναι», στάθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων, μπήκαν οι προσαυξήσεις στο ημερομίσθιο των εργαζομένων, όταν θα εργάζονται τις Κυριακές, αναφέροντας πως οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια θα «τσακώνονται» για το ποιος θα δουλέψει. «Όταν θεσμοθετούμε, παραδείγματος χάρη σε κάποιον κλάδο της βιομηχανίας, να μπορούν να δουλεύουν την Κυριακή και ο εργαζόμενος, δουλεύοντας την Κυριακή, θα πάρει + 115% του ημερομισθίου του, από εκεί που έπαιρνε +75% θα παίρνει +115%. Ξέρετε τι θα γίνει στα εργοστάσια; Θα τσακώνονται για το ποιος θα δουλέψει την Κυριακή» είπε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε, λέγοντας πως το εργασιακό νομοσχέδιο είναι «εξαιρετικά καλό και εξαιρετικά φιλεργατικό, καθώς αυξάνει το σώμα των εργαζομένων».

«Θα δουλεύουν την Κυριακή για να πάρουν το 115% της προσαύξησης, γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη να αυξήσει τα εισοδήματά του. Δεν αλλάζει κανένα ωράριο, παραμένει 8ώρο» πρόσθεσε για τις αντιδράσεις, που εμφανίστηκαν.

«Αυτό που έχει γίνει είναι ότι, βάσει της ευρωπαϊκής οδηγίας, ορίζεται ότι είναι δικαίωμα του εργαζομένου, όταν τελειώσει τη δουλειά του στον κύριο εργοδότη του, να κάνει σύμβαση με άλλον εργοδότη και να μην τον εμποδίζει ο κύριος εργοδότης. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε ως 13ώρο» υπογράμμισε.



tilestwra