Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό χωρίς συνταγογράφηση

Σε λειτουργία είναι από σήμερα 1/11, η πλατφόρμα για τον δωρεάν εμβολιασμό, κατά της γρίπης, χωρίς να απαιτείται συνταγογράφηση.

Ο ΠΦΣ ανακοίνωσε σήμερα ότι η πλατφόρμα άνοιξε και ότι οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τον εμβολιασμό τους κατά της γρίπης.

«Άνοιξε σήμερα η δυνατότητα διασύνδεσης των φαρμακείων με την πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμού, μέσω της οποίας τα φαρμακεία διενεργούν και καταχωρούν στο εμβολιαστικό μητρώο, τον αντιγριπικό εμβολιασμό για τους ενήλικες δικαιούχους με τα συμβατικά τετραδύναμα αντιγριπικά εμβόλια χωρίς ιατρική συνταγή», σημειώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικό Σύλλογος (ΠΦΣ).

Έτσι όπως λέει, πλέον «δίδεται η δυνατότητα, όλοι οι ενήλικες δικαιούχοι αντιγριπικού εμβολιασμού να εμβολιάζονται δωρεάν στο φαρμακείο, μετά από ταυτοποίησή τους μέσω του ΑΜΚΑ τους».

Να σημειωθεί πως η ελεύθερη και δωρεάν χορήγηση των αντιγριπικών εμβολίων από τα φαρμακεία, με συνταγή γιατρού ισχύει για τα τέσσερα «παραδοσιακά» εμβόλια της γρίπης, ενώ τα δύο νέα ακριβά αντιγριπικά εμβόλια που εντάχθηκαν φέτος για πρώτη φορά στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για τους άνω των 65 ετών, θα εξακολουθήσουν να χορηγούνται μόνο με συνταγή.

Πηγή