Άργος: Στο… κυνήγι του κρυμμένου «θησαυρού» από την περίοδο της Κατοχής

Κρυμμένο «θησαυρό» αμύθητης αξίας προσδοκούν να βρουν ιδιώτες στο Άργος, οι οποίοι για δεύτερη φορά πήραν την άδεια από την πολιτεία για να γίνουν ανασκαφές.

Όπως μεταδίδει το argolika.gr, από το πρωί της Τρίτης 17 Οκτωβρίου, εκσκαφείς ψάχνουν για το θησαυρό σε ρέμα κοντά στον «κόμβο Μαλαχιά», στο δρόμο Άργους-Κουτσοποδίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια ομάδα ιδιωτών είχε ζητήσει να γίνει ανασκαφή σε παραπλήσιο χώρο πριν από τέσσερα χρόνια, τον Οκτώβριο του 2019, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δόθηκαν οι απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με τεχνικό επιτελείο και παρουσία υπαλλήλων της ΔΟΥ, της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Αρχαιολογίας και της Ασφάλειας Άργους.

Ωστόσο, αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, η ανασκαφή δεν θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ σε περίπτωση που βρεθεί ο θησαυρός, οι ιδιώτες θα πάρουν το 50% και το Κράτος το υπόλοιπο.

Τέλος, η τοπική ιστοσελίδα αναφέρει πως οι ιδιώτες αναζητούν λίρες Αγγλίας που πιστεύουν πως είναι κρυμμένες από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία ηλικιωμένου ανέφερε πως πριν πολλά χρόνια στο ίδιο σημείο είχαν ψάξει και Άγγλοι για την ανεύρεσή τους.

tilestwra