Ένταση Κούγια με Χατζηνικολάου: «Δεν θα κάνουμε τη δίκη εδώ» – «Μη φωνάζετε, το έχετε ξανακάνει και σας βγήκε σε κακó»

“Και βέβαια θα επιστρέψω, αυτό έλειπε να αφήσω αυτήν τη φτωχή γυναίκα να μείνει ανυπεράσπιστη” είπε ο Αλέξης Κούγιας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

“Αλίμονο αν μετά από 9 μήνες δεν είναι έτοιμη να απολογηθεί η κατηγορούμενη”, επεσήμανε ο Αλέξης Κούγιας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναφορικά με τη διακοπή ή τη συνέχιση της εκπροσώπησης της Ρούλας Πισπιρίγκου στη δίκη για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Αναφερόμενος σε όσα εκτυλίχθηκαν το πρωί στην ακροαματική διαδικασία και στην ανακοίνωσή του πως προτίθεται να αποσυρθεί από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Αλέξης Κούγιας είπε:

“Το δικαστήριο είναι προκατειλημμένο γιατί σε βάρος της κατηγορούμενης από την πρώτη στιγμή και στην Αστυνομία και στην ανάκριση αντί να εξετάζουν επιστημονικά γιατί πέθανε το παιδί ρωτούσαν τους μάρτυρες ακόμα και τις νοσοκόμες αν η κατηγορούμενη ήταν στενοχωρημένη ή όχι. Ξεκίνησαν στραβά, όπως και στις άλλες δύο υποθέσεις, όπου αγνόησαν κορυφαίους ιατροδικαστές. Όταν λέει ο ιατροδικαστής “καλέστε τους τάδε δύο καθηγητές” και το δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα καταλαβαίνετε ότι ο Κούγιας δεν είναι εκεί να νομιμοποιήσει μία δικαστική απόφαση”.

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε, μιλώντας με τον Νίκο Χατζηνικολάου, πως “Κορυφαίοι επιστήμονες είπαν ότι είναι αθώα και με βιβλιογραφία απέδειξαν γιατί είναι αθώα. Ο κ. Μπουζιάνης, που ορίστηκε από τη Δικαιοσύνη ως ιατροδικαστής, είπε ότι στην Ασφάλεια άλλαξαν την κατάθεσή του και ότι ποτέ δεν είπε αν είναι θανατηφόρα η δόση κεταμίνης που βρέθηκε. Ο κ. Μπουζιάνης είπε “διαβάστε την ιατροδικαστική έκθεση, είμαι κατηγορηματικός”. Οι γιατροί στο Παίδων ισχυρίζονταν ότι το παιδί είχε πεθάνει και έκαναν διαδικασία ανανήψεως και χρησιμοποίησαν κάποια φάρμακα. Ο Μπουζιάνης είπε ότι το παιδί δεν είχε πεθάνει. Τα φάρμακα που βρέθηκαν στο παιδί χορηγήθηκαν κατά τη διαδικασία της διασωλήνωσης. Μεταξύ των φαρμάκων, η κεταμίνη“.

Έπειτα από μια στιγμή έντασης με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο ποινικολόγος είπε αναφορικά με τη στάση του το εξής: “Κάνεις αίτηση εξαιρέσεως στο δικαστήριο; Εγώ δεν έχω κάνει σχεδόν ποτέ 50 χρόνια. Ζήτησα μια ημέρα παραπάνω από τη διακοπή της δίκης που ήταν για την Τετάρτη. Θέλω να ενημερώσω τον Πρόεδρο του ΔΣΑ και να μιλήσω με την κ. Πισπιρίγκου και να πάρω την απόφασή μου. Δεν έχω εγκαταλείψει ποτέ κανέναν κατηγορούμενο. Δεν μου την έδωσαν για τον ίδιο λόγο”.

“Όταν διάβασα τη δικογραφία είπα ότι δεν μπορώ να επιτρέψω όλα αυτά σε βάρος μιας φτωχής κοπέλας”, είπε ο Αλέξης Κούγιας, σημειώνοντας πως δεν τίθεται ζήτημα για την αμοιβή του.

O Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ως “το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από τότε που ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος”, ενώ ερωτηθείς εάν τελικώς θα εγκαταλείψει ή όχι την Ρούλα Πισπιρίγκου, απάντησε “Και βέβαια θα επιστρέψω, αυτό έλειπε να αφήσω αυτήν τη φτωχή γυναίκα να μείνει ανυπεράσπιστη. Δεν θα ήμουν Κούγιας”.

tilestwra