Έρχεται ακραίος σεισμός στην Ελλάδα; Η δυσοίωνη πρόβλεψη Παπαδόπουλου

Σε μια αινιγματική ανάρτηση προχώρησε σήμερα, μέσω Facebook, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.«Ο γίγαντας Εγκέλαδος επιμένει στη σεισμική άπνοια. Τι να σκαρώνει; ΥΓ. Αν και ο θεός των σεισμών στην αρχαιότητα ήταν ο Ποσειδώνας, ο μέγας και κραταιός κοσμοσείστης (Όμηρος)» έγραψε χαρακτηριστικά ο γνωστός σεισμολόγος.

Δείτε την ανάρτηση

Λίγο αργότερα κλήθηκε να σχολιάσει στο enikos.gr την συγκεκριμένη ανάρτηση και είπε: «Για περισσότερα από δύο χρόνια δεν έχει γίνει ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ και άνω στην Ελλάδα. Την στιγμή που στη χώρα μας κατά μέσο όρο γίνεται τουλάχιστον ένας σεισμός μεγέθους τουλάχιστον 6 Ρίχτερ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του τελευταίου αιώνα. Επεξηγηματικά, την διετία 2019-2021 έγιναν 6 μεγάλοι σεισμοί στην χώρα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Σάμου το 2020 με Ρίχτερ. Μάλιστα, εκείνη τη διετία απελευθερώθηκε μεγάλο ποσό σεισμικής ενέργειας.

Επομένως, όταν έχουμε υπέρβαση των δύο ετών έρχεται το φαινόμενο που ονομάζω «σεισμική άπνοια». Έτσι, στην διετία που διανύουμε υπάρχει αυτή η «άπνοια», επειδή στην προηγούμενη το φαινόμενο γνώρισε έξαρση. Ωστόσο, αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ και αναμένεται να έχουμε ισχυρούς σεισμούς στη χώρα» εξήγησε Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

fanpage