Έφυγε από τη ζωή η 16χρονη κόρη γνωστού δημοσιογράφου που έγıνε πεıραματόζωο των εμπóρων ναρκωτıκών

Ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός»

Τη μάχη για ζωή έχασε η 16χρονη κόρη γνωστού δημοσιογράφου από τον Βύρωνα που ήταν σε κώμα μετά από χρήση ναρκωτικών και ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».

Η 16χρονη είχε πέσει θύμα μιας συμμορίας ναρκωτικών. Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου η μαθήτρια εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις σε διαμέρισμα στον Βύρωνα μετά απόν χρήση σκληρού κοκτέιλ ναρκωτικών.

Το μοιραίο βράδυ η 16χρονη βρέθηκε μαζί με μια φίλη της στο σπίτι 17χρονου στον Βύρωνα, όπου της έδωσαν κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το λεγόμενο «σίσα» – γνωστό και ως «η κόκα των φτωχών».

Το κορίτσι έπεσε σε κώμα και παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε να κρατηθεί στη ζωή δεν τα κατάφερε.

Η κατάσταση της υγείας της χαρακτηριζόταν, από την αρχή, ως ιδιαίτερα σοβαρή και οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν στη ζωή, αλλά η κατάληξη ήταν τραγική.

Η αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι για συμμετοχή σε κύκλωμα ναρκωτικών.

Οι αρχές αναζητούν ακόμα δύο άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Τι είναι το ναρκωτικό «σίσα» που καταδίκασε σε θαάνατο την 16χρονη από το Βύρωνα

To ναρκωτικό «σίσα», αλλιώς «κοκαΐνη των φτωχών», που οδήγησε την 16χρονη από τον Βύρωνα, σε κωματώδη κατάσταση, κρύβει άγνωστες συνθετικές προσμίξεις που επιδρούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλεί μόνιμες βλάβες πολλαπλάσιες των ήδη γνωστών ναρκωτικών ουσιών. «Σκεφτείτε ότι έξι μήνες χρήσης σίσα, προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο ισοδύναμες με 20 χρόνια χρήσης ηρωίνης, είπε ο Γιώργος Παπαζήσης, καθηγητής Ιατρικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ και Ψυχίατρος.

Είναι μάστιγα παγκοσμίως αυτά τα συνθετικά ναρκωτικά που είναι εύκολα στην παραγωγή και πολύ φθηνά και ανήκουν στην κατηγορία διεγερτικών μαζί με το Captagon, είπε ο καθηγητής, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Τέτοιες κωματώδεις καταστάσεις προκαλούν και μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες, είπε ο καθηγητής, την ώρα που η 16χρονη παραμένει σε άνιση μάχη στη Μονάδα Εντατικής. Η έρευνα που οδήγησε σε έξι συλλήψεις, ενοχοποιεί και 17χρονο ο οποίος την παρέσυρε σε σπίτι στο Βύρωνα για να βρεθεί την επόμενη ημέρα «με τα μάτια ανοιχτά να αιμορραγεί από τα ρουθούνια», όπως περιέγραψε η φίλη της.

«Η τοξικότητα αυτών των ουσιών είναι αυτό που φοβόμαστε, καθώς η βάση της «κοκαΐνης των φτωχών», είναι κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, με προσμίξεις και διάφορες ουσίες τις οποίες δεν γνωρίζουμε», είπε ο Γιώργος Παπαζήσης.

Η «σίσα», καπνίζεται αλλά τα τελευταία χρόνια γίνεται και χρήση ενέσιμης μορφής.

«Αλλαγή συμπεριφοράς παιδιού, πόσο απουσιάζει΄ή αν αποσύρεται από δραστηριότητες ευρεθιστότητα και επιθετικότητα, διαταραχή ύπνου, συνδέονται με την χρήση διεγερτικών ναρκωτικών και είναι αυτονόητο για τον Γιώργο Παπαζήση ότι «η οικογένεια πρέπει να έχει γενικότερο έλεγχο», υπενθυμίζοντας ότι στην περίπτωση της 16χρονης δεν την άφησαν να επιστρέψει το βράδυ στο σπίτι της.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν φανερά προειδοποιητικά σημάδια, παρά μόνο όταν η χρήση περάσει στο δεύτερο στάδιο δηλαδή την ενέσιμη μορφή, τόνισε ο καθηγητής, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό από το Γυμνάσιο τα παιδιά να είναι ενημερωμένα για τους κινδύνους των συνθετικών ναρκωτικών που «στοιχίζουν λίγα ευρώ αλλά είναι πολλαπλάσια τοξικά και εθιστικά».

Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση ναρκωτικών με την 16χρονη στον Βύρωνα – Μαρτυρίες ανθρώπων που μπήκαν στα ναρκωτικά από τα 13 τους

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση των ναρκωτικών στο Βύρωνα με την 16χρονη που έχασε τη ζωή της μετά από κοκτέιλ ναρκωτικών που της έδωσαν. Οι καuτοί διάλογοι των διακινητών. Πώς μιλούσαν με λέξεις- κλειδιά.

Δείτε το βίντεοΤο διαβάσαμε ΕΔΩ