«Ήταν ένα τροχαίο… συγγνώμη», λέει ο 27χρονος που παρέσυρε και σκóτωσε την 21χρονη Έμμα – Το ξέσπασμα της μητέρας της

Η παράσυρση της Έμμας στη Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο του 2022, είχε σκορπίσει θλίψη σε όλη την Ελλάδα, με τον 27χρονο οδηγό να φυλακίζεται και τη μητέρα του θύματος να μην μπορεί να ξεπεράσει την απώλεια.

Ειδικότερα, δράστης του τροχαίο με εγκατάλειψη της άτυχης κοπέλας, που βρισκόταν για σπουδές στη Θεσσαλονίκη, ήταν ένας 27χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε χάσει τον έλεγχο του οχήματος, χτύπησε την 21χρονη φοιτήτρια και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, αφήνοντάς την αβοήθητη στο οδόστρωμα, ενώ κατηγορήθηκε πως μετά το πρώτο χτύπημα, έκανε όπισθεν και χτύπησε ξανά την κοπέλα.

Ο 27χρονος έσπασε τη σιωπή του, από τη φυλακή, για το βράδυ εκείνο, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της Έμμας και υπογράμμισε πως επρόκειτο για «τροχαίο και όχι για δολοφονία».

Όπως επεσήμανε ο 27χρονος, μιλώντας στο Star, «είχα σχολάσει από τη δουλειά και είχα πάει για καφέ… Μου είπε μια κοπέλα να την κατεβάσω μέχρι τα Λαδάδικα και συμφώνησα. Είχε αρχίσει να βρέχει λίγο. Ήμουν σε ένα κόκκινο φανάρι σταματημένος, περίμενα να ανάψει πράσινο και ξεκίνησα… Μετά, σε ενα σκοτεινό σημείο, βγήκε ξαφνικά η Έμμα. Δεν συνέβησαν τα πράγματα όπως λένε. Δεν έβαλα ποτέ όπισθεν. Δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, ήταν πολύ κοντά».

Η συγνώμη από τον 27χρονο οδηγό για την παράσυρση της Έμμας

Σχετικά με τις αντιδράσεις και την εξαφάνισή του από το σημείο του τροχαίου, επεσήμανε «έπαθα σοκ, δεν ήξερα τι να κάνω, δεν μπορώ να το περιγράψω. Όλοι λένε “να καθότανε, να έκανε το ένα ένα ή το άλλο”. Πήρα τηλέφωνο ένα φίλο… ήμουν χωρίς χαρτιά και δίπλωμα. Του είπα πως χτύπησα έναν άνθρωπο και του ζήτησα να πάρει τηλέφωνο ένα ασθενοφόρο. Έφυγα από εκεί, αγχώθηκα πολύ. Τη άλλη μέρα συνειδητοποίησα τι έγινε… Τρόμαξα, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Τρόμαξε και η κοπέλα που ήταν μαζί μου. Έτσι ήμουν εκείνο το βράδυ, δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα. Πήγα σε ένα ξενοδοχείο. Δεν ήξερα πως ήταν τόσο άσχημη η κατάσταση της Έμμας. Πίστευα θα είχε χτυπήσει κανένα πόδι, κανένα χέρι…».

Ερωτηθείς αν έχει να πει κάτι στην οικογένεια της κοπέλας, σημείωσε «ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη. Δεν είμαι δολοφόνος, τροχαίο ήταν. Δεν ήταν δολοφονία, ήταν ένα τροχαίο, ήταν λάθος που έφυγα από εκεί. Αυτό που περνάει η μάνα δεν περιγράφεται. Έχει δίκιο σε ότι λέει. Έχει πόνο, μόνο αυτή ξέρει τι περνάει. Είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσω στο δικαστήριο…».

Όσον αφορά τη «συγγνώμη» του 27χρονου, η μητέρα της Έμμας, Κέλλυ, τόνισε «δέκα μήνες δεν ζήτησε συγγνώμη. Το θυμήθηκε για το δικαστήριο».tilestwra