Αγοραστός: «Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών – Δεν με ενδιαφέρει αν με στοχοποιούν»

«Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών» επισήμανε σε ενημέρωσή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αναφερόμενος στις σαρωτικές πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel που «χτύπησε» την περιοχή την περασμένη εβδομάδα προκαλώντας θανάτους και καταστροφές.

«Δεν με ενδιαφέρει αν με σταυρώνουν και με στοχοποιούν», πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός σημειώνοντας ότι «ζούμε τις συνέπειες μιας θηριώδους καταστροφής, ενός πρωτόγνωρου φαινομένου».

«Δουλεύουμε ασταμάτητα για ταχύτερα δυνατόν αποτελέσματα», είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ενώ τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να πει ότι όλα πήγαν τέλεια».

«Αυτή τη στιγμή καλούμαστε να κινηθούμε με ταχύτητα για να επιστρέψουν οι πλημμυροπαθείς στην καθημερινότητά τους. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι όλα πήγαν τέλεια. Όμως είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στην πρώτη γραμμή της μάχης», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Σημαντικό είναι ότι είμαστε παρόντες στο 100% των δυνατοτήτων μας», πρόσθεσε ο ίδιος σημειώνοντας: «Δεν καθυστερήσαμε, δεν αποφύγαμε τις ευθύνες, δεν φυγομαχήσαμε».

«Κάναμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά που έχουν γίνει εδώ και χρόνια στη Θεσσαλία» τόνισε, προσθέτοντας ότι το πρωτόγνωρο κλιματικό φαινόμενο ξεπέρασε τις αντοχές των υποδομών. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα» σημείωσε και επεσήμανε ότι «τώρα είναι η ώρα των ειδικών».

Ο κ. Αγοραστός είπε ότι το σύνολο των παρεμβάσεων είτε έχει ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν πήγε χαμένο ούτε ένα ευρώ».

Χαρακτήρισε, εξάλλου, «καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη» την εισαγγελική παραγγελία προκειμένου, όπως είπε, «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα».tilestwra