Απαγορεύει την κατανάλωση μαρμελάδας που προορίζεται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας

Ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα υγείας βρέθηκαν στα προϊόντα WONDER MIX PASTE, MAGIC GOLD, NATURAL MIXED HERBAL BLEND PASTE και ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές να μην τα καταναλώσουν.

Τα προϊόντα αυτά προωθούνται ως συμπλήρωμα διατροφής ή τρόφιμα (μαρμελάδα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας. Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, δεν αποκλείεται να διακινούνται και στην Ελλάδα μέσω ίντερνετ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ αναφέρει ότι στα προϊόντα βρέθηκαν οι φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη  (tadalafil), χωρίς να δηλώνεται στη επισήμανση τους.

«Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων  προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη», σημειώνεται.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης των Σουηδικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των  προϊόντων: WONDER MIX PASTE, MAGIC GOLD, NATURAL MIXED HERBAL BLEND PASTE.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται  ως συμπλήρωμα διατροφής ή τρόφιμα (μαρμελάδα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή του και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν τα προϊόντα  βρέθηκαν  να περιέχουν  τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη  (tadalafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη επισήμανση τους.

Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων  προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία».

Πηγή