Απογευματινή: Έρχεται μέχρι το τέλος του έτους ο γάμος για ομóφuλα ζευγάρια

Όπως αποκαλύπτει ο Θανάσης Φουσκίδης στην Απογευματινή της Κυριακής, ο κύβος ερρίφθη

Έπειτα από σειρά συσκέψεων και συζητήσεων του Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, µε το στενό του επιτελείο, το πολύκροτο θέµα του γάµου οµόφυλων ζευγαριών θεσµοποιείται και στη χώρα µας, σε εφαρµογή του ευρωπαϊκού πλαισίου.

∆όθηκε εντολή να ετοιµαστεί τεχνικά το σχέδιο νόµου, ώστε στη συνέχεια να τεθεί σε δηµόσια διαβούλευση.

∆εν ισχύει το ίδιο για το δικαίωµα τεκνοθεσίας. Στην περίπτωση αυτή η απόφαση που ελήφθη περιορίζεται στην εξοµοίωση του δικαιώµατος των ανδρών µε το αντίστοιχο των γυναικών στην κατά µόνας υιοθεσία.

Στη Βουλή αναμένεται να έρθει, λίγο πριν το τέλος του χρόνου, το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την νομιμοποίηση των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών.

Το θέμα φαίνεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων ενώ τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε «πυρετός» συζητήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του.

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θα αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα στα πρότυπα των βασικών αξόνων σχετικών νομοσχεδίων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με τις αντίστοιχες τελετές να λαμβάνουν χώρα στο σύνολο των κατά τόπους δημαρχείων της επικρατείας και με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες που ισχύουν και για τους γάμους των ετερόφυλων πολιτών.


Το θέμα της τεκνοθεσίας

Στον αντίποδα, σύμφωνα με το κυρίαρχο για την ώρα σκεπτικό, προβλέπονται μια σειρά από περιορισμούς όσον αφορά το αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αυτό της τεκνοθεσίας.

Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Απογευματινή», φαίνεται να προκρίνεται το σενάριο της επέκτασης και για τους άνδρες της κείμενης νομοθεσίας η οποία αφορά τη δυνατότητα μιας γυναίκας να προχωρά στην υιοθεσία ενός παιδιού χωρίς να ανοίγει ο δρόμος για την κίνηση των αντίστοιχων διαδικασιών για το ομόφυλα ζευγάρια που είτε θα προχωρήσουν σε γάμο είτε θα προτιμήσουν το σύμφωνο συμβίωσης.

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θα αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα

Δηλαδή, ένας άντρας όπως ισχύει σήμερα αποκλειστικά και μόνο για τις γυναίκες, θα μπορεί από εδώ και στο εξής να υιοθετεί κατά μονάς ένα παιδί αλλά το μέτρο αυτό δεν θα μπορεί αν εφαρμοστεί σε αυτή τη φάση σε ομόφυλα ζευγάρια, είτε πρόκειται για άντρες είτε για γυναίκες που έχουν επιλέξει να παντρευτουν, με βάση το δικαίωμα που θα τους παρέχει ο νόμος.

Δεξιά πτέρυγα

Μετά τη γνωστοποίηση των παραμέτρων του νέου νόμου, το Μέγαρο Μαξίμου θα κληθεί να διαχειριστεί τις εσωτερικές αντιδράσεις που θα υπάρξουν κατά την κατάθεσή του στο κοινοβούλιο αλλά και τη στιγμή της ψήφισης από τους κόλπους της δεξιάς πτέρυγας.

Ορισμένοι υπουργοί και «γαλάζιοι» βουλευτές έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο έχοντας τονίσει ότι δεν θα ψηφίσουν τις εν λόγω διατάξεις.Πηγή: tilestwra