Αποδεσμεύονται 2.500 αστυνομικοί δημοσίων προσώπων: «Να πληρώσουν μόνοι την προστασία τους»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί χρειάζονται στους δρόμους κι έστειλε ηχηρό μήνυμα σε επιχειρηματίες και παράγοντες του τόπου.

Έτσι, 2.500 αστυνομικοί που τώρα είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη επιχειρηματιών, παραγόντων και άλλων δημοσίων προσώπων, θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.

«Υπάρχουν, όμως, και πιο εύκολες μάχες οι οποίες είναι στο χέρι μας να κερδηθούν» είπε χαρακτηριστικά, έχοντας αμέσως πριν αναφερθεί στη μάχη κατά των πυρκαγιών. «Να μην ταλαιπωρούνται, για παράδειγμα, οι οδηγοί, επειδή λείπει η Τροχαία από τον δρόμο. Ούτε να μην ελέγχονται χώροι με γνωστή παραβατικότητα, όπως δρόμοι όπου γίνονται κόντρες. Με άλλα λόγια, το μεγάλο πρόβλημα δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για ανοχή στο μικρό» εξήγησε και συνέχισε:

«Και μιας και μιλάμε για αστυνόμευση, με εντολή μου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αποδεσμεύονται μέσα στον επόμενο μήνα 2.500 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από τη φύλαξη των δημοσίων προσώπων. Πρώτη η δική μου ασφάλεια μειώνεται στο μισό. Αυτό θα ισχύσει για Υπουργούς, βουλευτές, αξιωματούχους».

Αυτοί οι αστυνομικοί, τόνισε ο πρωθυπουργός, πρέπει να είναι στο δρόμο, στα Αστυνομικά Τμήματα. «Όσο για επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες, λυπάμαι, στο εξής ας χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους» κατέληξε.tilestwra