Αποστολάκης: «Δε μπορεί να μην υπάρχει στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα»

«Από ότι καταλαβαίνω κι έχουμε συζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει η θητεία θέλει να είναι αποδοτική και για τους στρατεύσιμους και για τη χώρα» τόνισε ο κ. Αποστολάκης.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και ναύαρχος εν αποστρατεία κ. Ευάγγελος Αποστολάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Live News» και μεταξύ άλλων στάθηκε στη θέση του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τη στρατιωτική θητεία.

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορεί να μην υπάρχει στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης χθες το βράδυ μίλησε για κοινωνική θητεία. Το μεγαλύτερο μέρος του στρατού αποτελείται από μόνιμους και είναι ήδη επαγγελματικός. Από ότι καταλαβαίνω κι έχουμε συζητήσει θέλει η θητεία θέλει να είναι αποδοτική και για τους στρατεύσιμους και για τη χώρα. Πάνω σε αυτή την σκέψη έχει πει αυτά που έχει πει. Είναι σίγουρο όμως, και να το ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορεί να μην υπάρχει στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα. Μιλάμε για καλύτερη αξιοποίηση της θητείας» είπε αρχικά.

Αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα Κατεχόμενα της Κύπρου και για την κριτική που ασκήθηκε σε αυτές απάντησε ο κ. Αποστολάκης: «Όσο και να τα γνωρίζει κάποιος τα θέματα αυτά ο ειδικός δίπλα του θα πρέπει να υπάρχει. Δεν είναι ο Κασσελάκης που δεν τα γνωρίζει, κανείς δεν τα γνωρίζει πριν να εμπλακεί με το θέμα. Και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κι ο οποιοσδήποτε όταν ξεκινήσαν την πορεία τους δεν τα γνώριζαν τα θέματα στον βαθμό που πρέπει. Οι θέσεις για τα ελληνοτουρκικά είναι αυτές που είπε ο Σωκράτης Φάμελλος στην κοινοβουλευτική ομάδα, οι οποίες είναι οι εκπεφρασμένες ελληνικές θέσεις για τα ελληνοτουρκικά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι άδικο αυτή την στιγμή να κάνουμε κόντρα γνώσεων»

Αναφερόμενος στον κ. Κασσελάκη ο Ευάγγελος Αποστολάκης είπε ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μαθαίνει γρήγορα και αν γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα μάθει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει.

«Νομίζω όμως ότι είναι άδικο σε αυτή την στιγμή να κάνουμε κόντρα γνώσεων. Γενικά όλοι ξέρουμε τα θέματα γύρω από τα ελληνοτουρκικά, γιατί παρακολουθούμε τις ειδήσεις».

«Οι άνθρωποι που γνώρισαν τον Στέφανο είδαν μία ελπίδα ότι κάτι καινούργιο έρχεται»

Σχετικά με την υποψηφιότητά του, την οποία έχει δηλώσει ότι στηρίζει είπε:

«Μέχρι πριν την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη το ενδιαφέρον για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποτονικό. Αλλά με το που εμφανίζεται ο Κασσελάκης το ενδιαφέρον έφθασε στην κορυφή με κατάληξη στις εκλογές να ψηφίζουν 150 χιλιάδες μέλη. Αυτό δείχνει καταρχήν ότι ο κόσμος έχει ενδιαφέρον και δείχνει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που γνώρισαν τον Στέφανο είδαν μία ελπίδα ότι κάτι καινούργιο έρχεται».

Στην κριτική που ασκείται ότι σε περίπτωση νίκης του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία ότι στερείται του δικαιώματος της παρουσίας εντός της Βουλής σημείωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης: «Μόλις γίνουν οι εκλογές του κόμματος και δούμε ποιος θα είναι ο αρχηγός κι αυτό το θέμα θα επιλυθεί. Λύσεις υπάρχουν, το ιδανικό θα ήταν να είναι κοινοβουλευτικός».

«Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αξιώσει ξανά την διακυβέρνηση της χώρας»

Μιλώντας για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι:

«Αυτό που θέλουμε αυτή την στιγμή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα να αποκτήσει ταυτότητα και να αντέξει το βάρος των προσδοκιών της κοινωνίας. Ο στόχος του κόμματος είναι να μπορεί να αξιώσει ξανά την διακυβέρνηση της χώρας».tilestwra