Από… ασχnμόπαπο, κύκνος: 41χρονη υποψήφια στις εκλογές «τερμάτıσε» το phοtοshοp και έγινε… μοντέλο!

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε μια Γαλλίδα πολιτικός, καθώς την κατηγορούν ότι παραπλάνησε τους ψηφοφόρους με την αφίσα προεκλογικής εκστρατείας της.

Ο λόγος της παραπλάνησης είναι το υπερβολικό photoshop που έχουν υποστεί οι φωτογραφίες της Juliette de Causans στην αφίσα της, η οποία κατεβαίνει υποψήφια στις εκλογές της Γερουσίας στη Γαλλία αυτόν τον μήνα.

Μια φωτογραφία πριν το photoshop δείχνει την υποψήφια, με λιγότερο μαύρισμα και όχι τόσο ίσια δόντια.

Μετά τον διαδικτυακό σάλο που δημιουργήθηκε, τόσο από πολιτικούς της αντιπάλους, όσο και από τους ψηφοφόρους της, η de Causans παραδέχτηκε ότι το έκανε με την αιτιολογία πως οι επεξεργασμένες εικόνες θα βοηθούσαν στην ενίσχυση του σκοπού της. Την ίδια ώρα, υποστήριξε επίσης ότι είναι δικαίωμά της να έχει μια «ωραία φωτογραφία».

Ποια είναι η Γαλλίδα υποψήφια βουλευτής

Η Juliette de Causans εργάστηκε για μερικά χρόνια ως δασκάλα πριν κάνει το ντεμπούτο της στην πολιτική το 2021.

Στις εκλογές του 2022, η de Causans κέρδισε μόλις το 4,28% των ψήφων στην ορεινή περιοχή στις Αρδέννες του Γκραντ Εστ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η de Causans έγινε viral στο Twitter σε τέτοιο βαθμό, που έφτασε να δώσει συνέντευξη στην Telegram.

«Είναι απάτη», «Παραπλανάτε τους ψηφοφόρους με τη φωτογραφία της προεκλογικής σας εκστρατείας. Είναι αξιολύπητο, δεν σας ψηφίζω πια, αξίζουμε κάτι καλύτερο» της γράφουν οργισμένοι οι ακόλουθοί της.

«Είναι αξιολύπητη» σχολιάζει κάποιος άλλος.

Για τον ίδιο λόγο, έχουν στοχοποιηθεί παράλληλα και άλλοι υποψήφιοι του κόμματος.tilestwra