Απoφασισμένoς για ρńξεις ο Κασσελάκης – Την Πέμπτη ομıλία στο συνέδριο του Ecοnοmist

Αποφασισμένος να μην κάνει πίσω ο Στέφανος Κασσελάκης είναι έτοιμος για ρήξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, που οι αντιφρονούντες στο κόμμα ρίχνουν το ένα μετά τα όλα τα βέλη κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας σε συνομιλητές του δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει παζάρια με «φυλές» και τάσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης θεωρεί ότι η αυτή η κατάσταση στο κόμμα αποτελεί μια παθογένεια και πώς έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σημειώνει δε, ότι ο ίδιος στις εσωκομματικές εκλογές έχει λάβει εντολή να τα αλλάξει όλα ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει μπροστά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Στέφανος Κασσελάκη δεν διατίθεται να κάνει καμία διαπραγμάτευση με ομάδες και ομαδάρχες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει από την Αμερική αύριο Τετάρτη (25/10) και μία ημέρα μετά αναμένεται η πρώτη δημόσια παρέμβασή του μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το βράδυ της Πέμπτης είναι κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο το Economist και στη συνέχεια θα βρεθεί σε δείπνο στο πλαίσιο το συνεδρίου.

Το νέο τελεσίγραφο Κασσελάκη

«Επέλεξαν οι ίδιοι να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – όπως μετάδωσε νωρίτερα το iEidiseis– απαντώντας στα όσα είπαν οι Δημήτρης Βίτσας, Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης για την εισήγηση των διαγραφών τους από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου, τα τρία στελέχη που παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή.

Οι ίδιες πηγές κατηγορούν τους Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη ότι «διακατέχονται από έναν ιδιότυπο ελιτισμό και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα και επιχειρούν την αποδόμηση όχι μόνο του νεοεκλεγέντος νέου προέδρου αλλά της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του από τη βάση του κόμματος».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρουν ακόμα ότι «οι όποιες διαφωνίες και αντίθετες απόψεις είναι σεβαστές και θεμιτές, αρκεί να κατατίθενται και να συζητούνται στα αρμόδια κομματικά όργανα. Άλλο πράγμα η θεμιτή κριτική εντός των οργάνων και άλλο η δημόσια υπονόμευση από την τηλεόραση», αναφέρουν.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι «οι πολίτες βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα με την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά τους από τις πρώτες μέρες του μήνα, ενώ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν απαθείς. Ένας πρωθυπουργός που αποδεικνύεται επικίνδυνος και για τα εθνικά συμφέροντα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, εγκαταλείποντας την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που παραδοσιακά ακολουθεί η χώρα μας, επιλέγοντας να συναντηθεί μόνο με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, χωρίς ανάλογη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης».

«Μπροστά σε αυτή την πολιτική πραγματικότητα», πηγές της Κουμουνδρούρου αναφέρουν όσον αφορά στους Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη ότι «προτιμούν όχι να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά το ίδιο τους το κόμμα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό τους την ώρα που οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τον διορισμό των νεών τομεαρχών εργάζονται πυρετωδώς και παράγουν πολιτική προς όφελος της κοινωνίας».

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για «υπονόμευση όχι μόνο του Στέφανου Κασσελάκη αλλά του ίδιου του κόμματος και του κόσμου που συμμετείχε στην εκλογική εσωκομματική διαδικασία».

Και καταλήγουν επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του και αυτή η βάση έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία». «Μοναδικός αντίπαλος», σημειώνουν «είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι πολιτικές της».

tilestwra