Αττική: Έκλεισε πτέρυγα εμβληματικού ξενοδοχείου γιατί βρέθηκε γεμάτο με κοριούς

Ολοκληρώθηκε η απεντόμωση σε πτέρυγα ξενοδοχείου, όπου βρέθηκαν κοριοί, ένα πρόβλημα που μαστίζει τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το τετράστερο ξενοδοχείο βρίσκεται στη Νέα Μάκρη, είναι παραθαλάσσιο συγκρότημα στην ακτή του Μαραθώνα και ανήκει σε όμιλο με παρουσία στην Αττική. Το πρόβλημα επιλύθηκε και δεν έχει εντοπιστεί άλλο κρούσμα σε ξενοδοχείο της χώρας.

Μιλώντας στο Open και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος, ο πρόεδρος εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού Γιώργος Χότζογλου είχε αναφέρει νωρίτερα:

«Δυστυχώς έχουμε εμφάνιση κοριών. Όχι από αυτούς που μας ακούνε, από αυτούς που μας τσιμπούνε. Ξενοδοχείο στο παραλιακό προάστιο της Αττικής αναγκάστηκε να κλείσει μια πτέρυγα για να προχωρήσει σε απεντόμωση.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτό αποτελεσματικό, αλλά μεταξύ άλλων προβλημάτων έχει υπάρξει και αυτό. Είναι φανερό ότι κάποιοι επισκέπτες μας κυρίως από τη Γαλλία μεταφέρανε τα έντομα και δυστυχώς κολλήσανε και στο ξενοδοχείο.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα στα ξενοδοχεία. Στο στρατό τα καίγαμε αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένα ξενοδοχείο με τέτοιο πρόβλημα. Έχουν εισχωρήσει στα στρώματα και είναι κόστος να αλλάξεις στρώμα σε ένα δωμάτιο».

Όπως σημειώνει ο κ. Χότζογλου «Τα μεγάλα ξενοδοχεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντικαθιστούν τα στρώματά τους».

tilestwra