Αυτά είναι τα τρία είδη γυμναστικής που θα σας βοηθήσουν να «κάψετε» περισσότερες θερμίδες

Αν βρίσκεται σε μια κατάσταση που θέλετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να γνωρίζετε πως είναι σημαντικό να κρατάτε το σώμα σας σε κίνηση και να «καίτε» περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε.

Αν ψάχνετε, λοιπόν, έναν νέο τρόπο για να παραμείνετε σε καλό δρόμο και να επιταχύνετε τις προσπάθειες απώλειας βάρους, υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που «καίνε» τις περισσότερες θερμίδες και σας βοηθούν να χάσετε έγκαιρα τα περιττά κιλά.

Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι ένα ατομικό άθλημα που βάζει όλο το σώμα σας να δουλέψει. Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι είναι μια υποτιμημένη μορφή cardio ή/και μια προπόνηση χαμηλής έντασης που μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε τις περιττές θερμίδες και να σμιλέψετε άπαχους μυς. Οι έρευνες, όμως, υποστηρίζουν ακόμη και τα οφέλη της για την απώλεια βάρους.

Στυλ όπως η πεταλούδα, το πρόσθιο, ακόμη και το ελεύθερο μπορούν να επιταχύνουν την καύση θερμίδων.

Μάλιστα, σε μόλις 30 λεπτά προπόνησης μπορείτε να κάψετε από 367 έως 404 θερμίδες.

Αυτή η σωματική δραστηριότητα βάζει το σώμα σας να κινείται ενάντια στην αντίσταση, γεγονός που σας βοηθά να κάψετε το σωματικό λίπος και να σμιλέψετε τους μυς. Όπως λέει ο Goodson «ο μυς είναι πιο ενεργός μεταβολικά από το λίπος, που σημαίνει ότι καίει περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας».

Zumba

Για όσους αναζητούν μια διασκεδαστική ομαδική άσκηση, η Zumba μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για την απώλεια βάρους. Δεν πρόκειται απαραίτητα για το τυπικό «άθλημα» με την ευρύτερη έννοια της λέξης, αλλά για ένα αερόβιο είδος προπόνησης υψηλής έντασης που περιλαμβάνει περίπλοκες κινήσεις με μια ομάδα άλλων ατόμων που είναι πρόθυμοι για χορευτικές προπονήσεις.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η Zumba μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την προσπάθεια απώλειας βάρους μειώνοντας το συνολικό σωματικό σας λίπος.

Κατά τη διάρκεια ενός ωριαίου μαθήματος Zumba, είναι πιθανό να μπορείτε να κάψετε κατά μέσο όρο από 500 έως 800 θερμίδες.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στο πόσες θερμίδες καίγονται πραγματικά -όπως η ηλικία, η γενετική και η προσωπική ένταση (πόσο σκληρά δουλεύετε!)- αλλά εφόσον καταβάλλετε αποτελεσματικά προσπάθεια για να πετύχετε αυτές τις χορευτικές κινήσεις, μπορείτε να περιμένετε να δείτε αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ποδηλασία

Η ποδηλασία έχει πολλά οφέλη για την υγεία εκτός από την απώλεια βάρους. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η ποδηλασία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη φυσική κατάσταση του ατόμου, να αυξήσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, ακόμη και θανάτου.

Από τους αρχάριους μέχρι τους επαγγελματίες, το Harvard Health Publishing αναφέρει ότι όποιος συμμετέχει σε αυτού του είδους την προπόνηση θα μπορούσε να κάψει από 210 έως 441 κατά τη διάρκεια μιας ποδηλασίας διάρκειας 30 λεπτών, ανάλογα με το βάρος του και την έντασή της.

Ανεξάρτητα όμως από την ταχύτητα που θα επιλέξετε, πρόκειται για άλλη μια άσκηση που μπορεί να υποστηρίξει τη γρήγορη απώλεια βάρους και τη βελτίωση της συνολικής φυσικής κατάστασης.

Πηγή