Αυτές οι τροφές δεν δεν πρέπει να συνδυάζονται με το αλκοόλ

Η απόλαυση ενός ή δύο ποτών είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για να χαλαρώσεις και να κοινωνικοποιηθείς, αλλά δεν συνδυάζονται όλα τα τρόφιμα καλά με το αλκοόλ.

Οι λανθασμένες επιλογές τροφίμων ενώ πίνεις μπορεί να οδηγήσουν σε δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία και τη βραδινή έξοδο.

Λιπαρά τρόφιμα

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως τα τηγανητά είδη, τα fast-food και τα λιπαρά σνακ μπορεί να εμποδίσουν την απορρόφηση του αλκοόλ. Αυτή η καθυστερημένη απορρόφηση μπορεί να οδηγήσει στο να καταναλώσεις περισσότερο αλκοόλ από ό,τι αντιλαμβάνεσαι, με πιθανό αποτέλεσμα την υπερβολική μέθη. Επιπλέον, ο συνδυασμός αλκοόλ και λιπαρών τροφών μπορεί να ασκήσει πρόσθετη πίεση στο συκώτι.

Ζαχαρούχες λιχουδιές

Τα ζαχαρούχα τρόφιμα και ποτά, όπως τα κοκτέιλ, τα γλυκά λικέρ και τα ζαχαρούχα μείγματα, μπορούν να ενισχύσουν τις επιδράσεις του αλκοόλ. Η γλυκύτητα μπορεί να καλύψει τη γεύση του αλκοόλ, διευκολύνοντας την κατανάλωση μεγαλύτερων ποσοτήτων χωρίς να το καταλάβεις. Η υπερβολική ζάχαρη μπορεί επίσης να συμβάλει στην αφυδάτωση και να επιδεινώσει τα συμπτώματα του hangover.

Αλμυρά σνακ

Τα αλμυρά τρόφιμα όπως οι αλατισμένοι ξηροί καρποί και τα πατατάκια απολαμβάνονται συχνά με το αλκοόλ, αλλά μπορεί να είναι προβληματικά. Το αλάτι μπορεί να σε κάνει να διψάς, οδηγώντας σε αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και αφυδάτωση. Το αλκοόλ από μόνο του είναι διουρητικό και όταν συνδυάζεται με αλμυρά σνακ, εντείνει την αφυδάτωση, αυξάνοντας τον κίνδυνο ενός άσχημου hangover.

Πικάντικα τρόφιμα

Τα πικάντικα φαγητά μπορεί να ερεθίσουν την επένδυση του στομάχου και του γαστρεντερικού σας συστήματος. Όταν συνδυάζεται με αλκοόλ, αυτός ο ερεθισμός μπορεί να επιδεινωθεί, οδηγώντας ενδεχομένως σε δυσφορία, καούρα ή δυσπεψία. Τα πικάντικα φαγητά μπορεί επίσης να καλύψουν τη γεύση του αλκοόλ, καθιστώντας ευκολότερη την υπερβολική κατανάλωση.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Η ανάμειξη αλκοόλ με γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα ή η κρέμα γάλακτος μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και το αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσει αυτά τα συμπτώματα, προκαλώντας φούσκωμα, κράμπες και διάρροια. Επιπλέον, τα κοκτέιλ που περιέχουν γαλακτοκομικά, μπορεί να είναι βαριά και να οδηγήσουν σε βραδύτερο μεταβολισμό του αλκοόλ.

Καφεΐνη

Ο συνδυασμός του αλκοόλ με καφεϊνούχα ποτά, όπως τα ενεργειακά ποτά ή ο καφές, μπορεί να είναι επικίνδυνος. Η καφεΐνη μπορεί να καλύψει τις κατασταλτικές επιδράσεις του αλκοόλ, κάνοντάς σε να αισθάνεσαι πιο προσεκτικός και λιγότερο μεθυσμένος από ό,τι είσαι στην πραγματικότητα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες συμπεριφορές και σε μεγαλύτερη πιθανότητα δηλητηρίασης από αλκοόλ.

Πηγή