Αυτός είναι ο πιλότος του F-16 «ΖΕΥΣ» που θα δονńσει την Θεσσαλονίκη

Ο διάδοχος του επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή

Ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής κατά τη διάρκεια της περσινής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε την τελευταία του επίδειξη με το μαχητικό αεροσκάφος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», απευθύνοντας χαιρετισμό προς τους Έλληνες με τα λόγια του από το πιλοτήριο να προκαλούν ρίγη συγκίνησης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάττουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη», είχε αναφέρει ο επισμηναγός παραδίδοντας τη θέση του λίγο καιρό μετά.

Πλέον τον ρόλο του ιπτάμενου επιδείξεων έχει αναλάβει ο σμηναγός Χρήστος – Πάρης Χαρίτος, ο οποίος εκπαιδεύτηκε για τον σκοπό αυτό, έχοντας πάνω από 1600 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Η ομάδα Ζευς είχε εκφράσει δημόσια την ευγνωμοσύνη της προς τον Χριστόδουλο Γιακουμή με μία ανάρτηση στο Facebook, καλωσορίζοντας τον σμηναγό Χρ. Π. Χαρίτο:

Θυμηθείτε στο παρακάτω video την περσινή πτήση του F-16 πάνω από τη Θεσσαλονίκη:

tilestwra