Αυτó είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο στο μπάνιο – Συγκεντρώνει τα περισσότερα μικρόβια

Είσαι κι εσύ από αυτούς που πιστεύουν ότι το πιο βρωμικό αντικείμενο στο μπάνιο είναι η λεκάνη της τουαλέτας;

Άρθρο της New York Post αποκαλύπτει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ένα άλλο αντικείμενο συγκεντρώνει τα περισσότερα μικρόβια μέσα στο μπάνιο. Μπορείς να μαντέψεις ποιο είναι;

Το χαλάκι που έχουμε όλοι μας στο μπάνιο, μπροστά στο ντουζ ή την μπανιέρα, αλλά και περιμετρικά από τη λεκάνη της τουαλέτας μπορεί να γίνει ένα από τα πιο μολυσμένα αντικείμενα του σπιτιού και ας μην το έχουμε σκεφτεί έως σήμερα.

Το χαλάκι του μπάνιου συσσωρεύει τα πάντα: βακτήρια, τρίχες, νερά από το νιπτήρα, βρωμιές από τα παπούτσια ή τις παντόφλες. Γι’ αυτό θα πρέπει να το τινάζετε καθημερινά και να το πλένετε στο πλυντήριο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Αυτό είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο στο μπάνιο – Συγκεντρώνει τα περισσότερα μικρόβια

Αν και δεν φαίνονται συχνά βρώμικα, τα χαλάκια του μπάνιου συλλέγουν συνεχώς υγρασία από το μπάνιο σας, νεκρά κύτταρα από τις πατούσες, ούρα από την τουαλέτα, μαλλιά, σκόνη, βρωμιά και πολλά βακτήρια.

Η υγρασία και η βρωμιά που έχουν τα χαλάκια του μπάνιου είναι οι ιδανικοί παράγοντες για να αναπαραχθούν οι μύκητες. Οι μύκητες και τα βακτήρια μπορούν να μεταφερθούν στα πόδια σας, προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα τόσο στα πόδια όσο και στα νύχια των παιδιών.

Αν ζείτε με έναν σύντροφο ή με την οικογένεια σας, που σημαίνει ότι πολλά πόδια συναντούν την ίδια υγρή επιφάνεια τότε το συχνό πλύσιμο είναι απαραίτητο και επιτακτικό για την υγεία σας. Ακόμα και όσοι ζουν μόνοι τους, θα πρέπει να πλένουν μία φορά την εβδομάδα το χαλάκι του μπάνιου σε υψηλή θερμοκρασία.

tilestwra