Αχαΐα: Εκβιαστές απαίτησαν χρήματα από επιχειρηματία γιατί τους «έκοβε» τιμολόγια

Αχαΐα: Οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση εκβιασμού αναζητούνται από τις αρχές για να συλληφθούν

Με μία σοβαρή υπόθεση εκβίασμου σε βάρος επιχειρηματία αποκαλύφθηκε από την αστυνομία στην περιοχή της Αχαΐας με τη συνεργασία του θύματος.

Όπως αναφέρει το tempo24.news, για την υπόθεση έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων με την κατηγορία της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής οι πέντε κατηγορούμενοι επισκέφτηκαν τον επιχειρηματία στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ Πατρών και του απαίτησαν το ποσό των 53.000 ευρώ για λογαριασμό άλλου προσώπου με το οποίο το θύμα φέρεται να είχε συναλλαγή στο παρελθόν. Επίσης, συναλλαγή -πάντα στο αντικείμενο της δραστηριότητάς του- είχε και με έναν εκ των πέντε κατηγορούμενων.

Όπως φαίνεται το… «λάθος» του επιχειρηματία ήταν πως κατά της διάρκεια των επαγγελματικών τους συναλλαγών εξέδιδε τα νόμιμα παραστατικά, με αποτέλεσμα η πλευρά των κατηγορούμενων να του καταλογίζει ευθύνη για χρέη που τους δημιουργήθηκαν στην εφορία.

Οι πέντε κατηγορούμενοι αναζητούνται από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας που χειρίζεται την υπόθεση για να συλληφθούν.

Πηγή