Βοιωτία: Με ράμματα ο δήμαρχος Αλιάρτου έπειτα από τα επεισόδια για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά

«Έχω τέσσερα ράμματα στο δεξί μάτι» – Είπε ο δήμαρχος Αλιάρτου για τα επεισόδια που προκάλεσαν Ρομά.

Για το περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία μίλησε ο δήμαρχος Αλιάρτου, Γιώργος Ντασιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων από Ρομά.

Η οικογένεια του νεαρού ήταν πλήρως ενσωματωμένη και δεν είχε καμία σχέση με τους καταυλισμούς, σημείωσε ο δήμαρχος ενώ τόνισε ότι θα μπορούσε να είχε χάσει το μάτι του.

«Είμαι καλά αυτή τη στιγμή. Έχω χτυπήσει στο κεφάλι και έχω τέσσερα ράμματα στο δεξί μάτι» είπε ο κ. Ντασιώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ σημειώνοντας, βέβαια, ότι θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα.

«Πήγα στο σημείο που είχαν ήδη καταλάβει το οδόστρωμα της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στραγγίζοντας την πόλη της Αλιάρτου και κόβοντας τη Βοιωτία στη μέση, προκειμένου να τους πείσω ότι δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο» δήλωσε και εξήγησε πως στο ίδιο σημείο είχε βρεθεί και την προηγούμενη μέρα και τους είχε πείσει.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, την πρώτη μέρα, ήταν παρόντες οι ντόπιοι και αφού συνεννοήθηκε μαζί τους, μετά από λίγο άνοιξαν χωρίς να κάνουν ζημιές.

Εξάλλου, όπως ανέφερε νωρίτερα, «στην Αλίαρτο υπάρχει καταυλισμός», τον γνωρίζουν και τους γνωρίζει, ενώ «υπάρχει μια αμοιβαία συνεννόηση».

Όπως τόνισε, εκείνοι που τον χτύπησαν ήταν Ρομά από άλλες περιοχές.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ντασιώτης σημείωσε πως «Δικαιοσύνη θέλουμε όλοι. Και εγώ ως θεσμικός παράγοντας, είμαι 13 χρόνια δήμαρχος, απαιτώ να υπάρχει δικαιοσύνη» και αναφερόμενος στον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου τόνισε πως γνωρίζει και την οικογένεια αλλά και το ίδιο το θύμα, αφού η μητέρα του εργαζόταν ως καθαρίστρια στο δημαρχείο μέχρι πριν λίγο καιρό.

Έκανε λόγο για μία οικογένεια πλήρως ενσωματωμένη, καμία σχέση με τους καταυλισμούς, καμία σχέση με τους Ρομά, ενώ σημειώσε μεταξύ άλλων πως από την πλευρά του πατέρα υπήρχε μια καταγωγή από τους Ρομά.

«Πήγαιναν σχολείο, εργάζονταν, ήταν κοινωνικοποιημένοι» είπε ενώ τόνισε πως «οι άνθρωποι που κατοικούν στους καταυλισμούς δεν τη γνώριζαν την οικογένεια του θύματος» κάνοντας λόγο για «την απόλυτη εργαλειοποίηση ενός τραγικού συμβάντος και της απώλειας μιας ζωής».

«Σαφέστατα θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Υπάρχει ο φερόμενος δράστης, οδηγείται στη δικαιοσύνη και όλοι να απαιτήσουμε δικαιοσύνη» τόνισε σημειώνοντας πως «ο μεγαλύτερος ρατσισμός που μπορούμε να επιδείξουμε είναι αυτό ακριβώς που κάνουμε ως κοινωνία. Η πλήρης απαλλαγή από κάθε υποχρέωση και νομιμότητα που πρέπει να έχει και αυτή η κατηγορία πληθυσμού. Θα πρέπει να γίνει άμεσα η ένταξή τους στην κοινωνία».

Πηγή