Βρούτσης: «Κανένα πρόβλημα στατικότητας στο στάδιο, μόνο στο στέγαστρο»

Ο υπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι «θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξαναλειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις το συντομότερο δυνατό, αλλά προτεραιότητα είναι η ασφάλεια».

Για μία «δύσκολη και δυσάρεστη, αλλά αυτονόητη απόφαση, με βάση τη μελέτη που ήρθε στα χέρια μου», έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στην αναστολή λειτουργίας του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ, καθώς και του ποδηλατοδρομίου, λόγω προβλήματος στατικότητας των στεγάστρων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «το ΟΑΚΑ είναι η καρδιά του αθλητισμού και δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση ότι δεν θα σταματήσει να χτυπάει», ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι «θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξαναλειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις το συντομότερο δυνατό, αλλά προτεραιότητα είναι η ασφάλεια».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού εξήγησε ότι το επόμενο βήμα είναι η παράδοση των μελετών στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το οποίο θα συγκροτήσει με ταχύτατους ρυθμούς υψηλόβαθμες επιστημονικές επιτροπές και θα επαναξιολογήσει τα ευρήματα.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα στατικότητας που εντοπίστηκε δεν αφορά την κύρια εγκατάσταση (δηλαδή τις κερκίδες του κεντρικού σταδίου), αλλά μόνο το στέγαστρο.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι, προ λίγων ετών και με αφορμή την ασυνήθιστη ταλάντωση που είχε παρατηρηθεί σε μία εξέδρα, κατά τη διάρκεια αγώνα της ΑΕΚ με την Μπάγερν στο Champions League, εκπονήθηκε ανάλογη μελέτη, που έδειξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στο στάδιο.

Σημειώνεται ότι, πέραν των προγραμματισμένων αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού στο Europa League (που οδεύουν προς το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης»), αυτές τις ημέρες φιλοξενούνταν στο ΟΑΚΑ διοργανώσεις ταεκβοντό και μπριτζ, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.tilestwra