Βóμβα: Γιατί ο Κασσελάκης δεν πήγε Στρατό. Η αλήθεια για τη θητεία του, τι δήλωσε στη στρατολογία

Την απόλυτη στήριξη του στον Στέφανο Κασσελάκη έδωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, όμως επιβεβαίωσε ότι ο υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάει στρατό.

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τη στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη. Τι ισχύει;

Τη διαφωνία του να καταργηθεί η θητεία εξέφρασε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Αποστολάκης σχολίασε ολίσθημα περί «κρατιδίου» για το ψευδοκράτος. «Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και τα εθνικά θέματα, για να ξέρεις καλά τις ουσιώδεις λεπτομέρειες, πρέπει να έχεις ασχοληθεί επαγγελματικά.

Ειδικά ο κ. Κασσελάκης έχει ασχοληθεί με αυτά τα θέματα στο εξωτερικό, έχει αρθρογραφήσει σε έντυπα του εξωτερικού. Ωστόσο, τα ελληνικά του είναι τέτοια που ενδεχομένως να μην βρήκε την κατάλληλη λέξη», ανέφερε ο κ. Αποστολάκης, κάνοντας λόγο για «την ένταση της στιγμής της συνέντευξης», προσθέτοντας ότι «δεν είναι η ένδειξη για το πόσο ξέρει ή όχι τα εθνικά θέματα».

Αναφερόμενος στη στρατιωτική θητεία, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε: «Το θέμα της θητείας, για την Ελλάδα, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ποντάρουν πάρα πολύ στη θητεία. Ο ελληνικός στρατός είναι σε μεγάλο μέρος ήδη επαγγελματικός. Αυτό που ήθελε να πει ο κ. Κασσελάκης είναι πώς θα γίνει πιο αποτελεσματική, και για το κομμάτι των στρατευσίμων και για τη χώρα. Μπορούν να γίνουν πάρα πολλές βελτιώσεις σε αυτό το θέμα (…) Πρέπει να δούμε πώς η θητεία θα γίνει πιο αποτελεσματική και για τους στρατεύσιμους και για τη χώρα, είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε».

«Το θέμα της θητείας είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να δούμε πώς αυτό θα γίνει με τον καλύτερο τρόπο, να αποδίδει και στη χώρα και στους ίδιους τους στρατεύσιμους ώστε να μην είναι χαμένος χρόνος.

Αν κάποιο κομμάτι από αυτά μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως κοινωνική θητεία μπορούμε να το δούμε στην πορεία. Δεν συμφωνούμε στο να καταργηθεί η θητεία», πρόσθεσε.

Η αλήθεια για τη θητεία Κασσελάκη στον στρατό

Ερωτηθείς αν ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πάει στρατό, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι «βρισκόταν στο εξωτερικό και ακολούθησε τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Τι θα κάνει από δω και πέρα είναι άλλη υπόθεση».

Σε σχόλιο ότι αν παραμείνει στη χώρα για έξι μήνες θα κληθεί να πάει στρατό, ο κ. Αποστολάκης ανέφερε: «Δεν το ξέρω. Αν είναι έτσι, θα πρέπει να συμπεριφερθεί και ανάλογα».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε κάτοικος εξωτερικού και έχει εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία.

Πάντως, δεν αποκλείεται να τον δούμε στα χακί ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστολάκης: Ο Κασσελάκης ξεσήκωσε τον κόσμο να ενδιαφερθεί για κάτι που ήταν αρκετά υποβαθμισμένο.

Σχετικά με τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εσωκομματικών και τα σενάρια διάσπασης, ο κ. Αποστολάκης σχολίασε:

«Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν τέτοιες αντιπαραθέσεις. Και οι δύο υποψήφιοι ανήκουν στο ίδιο κόμμα, είναι σε έναν χώρο, ο οποίος ιδεολογικά είναι ταυτόσημος. Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε ποιες είναι οι διαφορές και οι αντιθέσεις.

Την επόμενη μέρα ο στόχος είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί, η ενότητα του κόμματος είναι πολύ σημαντική, κανείς δεν περισσεύει σε αυτόν τον χώρο.

Οι θέσεις των υποψηφίων είναι συμπληρωματικές. Η αντιπαράθεση, η οποία ενδεχομένως να ενισχύεται και από άλλους παράγοντες, από ανθρώπους που βρίσκονται στη μία ή στην άλλη πλευρά, δημιουργούν ένα θέμα. Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για διασπάσεις και διαχωρισμούς.

Ο στόχος είναι να αποκτήσει την ταυτότητα που πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, να δει η κοινωνία ότι η ελπίδα της ζωντανεύει και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί σαν ένα κόμμα ευθύνης. Τη Δευτέρα θα καθίσουμε κάτω και θα τα βρούμε».

«Ο Κασσελάκης ξεσήκωσε τον κόσμο να ενδιαφερθεί για κάτι που ήταν αρκετά υποβαθμισμένο. Αυτός ο άνθρωπος προκάλεσε το ενδιαφέρον για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και έδειξε ότι υπάρχει ελπίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφτασε σε αυτό το σημείο τυχαία, κάποια πράγματα δεν γίνονται καλά. Είναι η ώρα να βρεθούμε την επόμενη μέρα και να μην έχουμε σηκώσει τοίχους», κατέληξε ο κ. Αποστολάκης.tilestwra