Γεωργιάδης: «Το πολύ μέχρι το Πάσχα βλέπω τον Κασσελάκη – Έχασε τη λάμψη του»

Για τον Στέφανο Κασσελάκη και τα όσα είπε στον ΣΕΒ μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο κ. Κασσελάκης στον ΣΕΒ είπε δύο πράγματα που εμένα, ως υπουργός Εργασίας, μου έκαναν μεγάλη εντύπωση. Είπε ότι πρέπει να επανανομοθετήσουμε τον βάσιμο λόγο απόλυσης και να θεσπίσουμε περιορισμούς στις προσλήψεις. Έχουμε κάτσει στο υπουργείο ένα ολόκληρο 24ωρο, προσπαθώντας να διερμηνεύσουμε τι θα πει περιορισμός στις προσλήψεις. Ό,τι έχει πει ο Κασσελάκης στον ΣΕΒ είναι λάθος», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το πολύ μέχρι το Πάσχα βλέπω τον Κασσελάκη. Όταν κατέβηκε για αρχηγός έκανε λαμπερή προεκλογική εκστρατεία, από την ημέρα που εξελέγη ο Κασσελάκης έχασε τη λάμψη του», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να κάνει αυτή την εισβολή»

Αναφερόμενος στο πόλεμο στο Ισραήλ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην έχει συγκλονιστεί με αυτό που έχει συμβεί στο Ισραήλ. Όλοι μας παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στη Γάζα. Όλοι θέλουμε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότεροι άμαχοι νεκροί και τραυματίες. Όμως, μετά την επίθεση που έγινε στο Ισραήλ και τις σφαγές, το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να κάνει αυτή την εισβολή. Ο ισραηλινός Πρωθυπουργός ή υπουργός Άμυνας τι θα πουν στον λαό τους; Ότι θα μπαίνουν στα σπίτια και θα σφάζουν τα μωρά και δεν θα αντιδράσουμε; Η Χαμάς χρησιμοποιεί τον πληθυσμό της Γάζας ως ανθρώπινη ασπίδα για να εμποδίσει τις στρατιωτικές επεμβάσεις».

«Θα συνεργαστούμε με τους δημάρχους που θα εκλέξει ο ελληνικός λαός»

Επίσης, επισήμανε ότι «δεν απειλήσαμε ποτέ ότι θα κόψουμε πόρους από κανέναν δήμο. Μακριά από εμάς καθεστωτικές αντιλήψεις. Εμείς θα συνεργαστούμε με τους δημάρχους που θα εκλέξει ο ελληνικός λαός».

Σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «και βλέπουμε και καταλαβαίνουμε το πρόβλημα με την ακρίβεια. Για έξι μήνες οι προμηθευτές θα δίνουν μείωση 5% σε συγκεκριμένα προϊόντα. Προσπαθούμε να βρούμε έξυπνους τρόπους στα μέτρα που αντέχει η οικονομία μας γιατί αναγνωρίζουμε το πρόβλημα».

tilestwra