Γιώργος Παπαγεωργίου – Δανάη Μιχαλάκη: Ερωτική εξομολόγηση με ένα τραγούδι

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου αφιερώνει στην (εγκυμονούσα) σύζυγό του Δανάη Μιχαλάκη το νέο τραγούδι των Polkar, «Πάμε Μαζί»

Το τραγούδι είναι μια ερωτική μπαλάντα σε στίχους και μουσική του ίδιου του Γιώργου, ενώ η παραγωγή είναι των Polkar και του Φώτη Δεμερτζή. Με τη νέα κυκλοφορία, η μπάντα γιορτάζει τα 10 χρόνια πορείας και εγκαινιάζει τη συνεργασία με την The Hubsters.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σημειώνει για την έμπνευση πίσω από τους στίχους που κάνουν το «Πάμε Μαζί» ένα εθιστικό ερωτικό τραγούδι.

«Και δε μπορώ

Να ξεκολλήσω απ’ το δικό σου το λαιμό

Δίπλα σου θέλω να γυρνώ κάθε λεπτό

Πάμε Μαζί,

Κι ό,τι κι αν γίνει σε αυτή τη ζωή

Θα ‘χεις εμένα να δαγκώνω το δεξί σου αυτί»

«Το “Πάμε Μαζί” είναι ένα τραγούδι με συγκεκριμένο αποδέκτη. Το έγραψα για την γυναίκα μου. Και ως εκ τούτου είναι a priori προσωπικό. Κοιτάζοντας πίσω, στα 10 χρόνια που υπάρχουν οι Polkar, μπορώ να δω πρόβες στα Λαδάδικα, καλοκαίρια, συναυλίες σε όμορφους τόπους, τη Θεσσαλονίκη, ταξίδια με φίλους, πόρτες που έκλεισαν, αγκαλιές που άνοιξαν, κόσμο που τραγούδησε τα τραγούδια μας, τη ζωή μου. Το νέο μας τραγούδι έμελλε να έρθει ως μια ερωτική εξολομόγηση στην επέτειο των 10 μας χρόνων ως μπάντα, εντελώς τυχαία. Δεν είναι κάτι που προγραμματίστηκε, ούτε ήρθε η έμπνευση κατόπιν «σκέψης». Όπως όλα τα ωραία πράγματα, ήρθε «από τύχη», όπως «από τύχη» ήρθε και η γυναίκα μου στη ζωή μου και γέμισε με τύχη τις μέρες μου. Ούτε θυμάμαι πώς πρωτοξεκίνησα να το γράφω. Απλά πήρα το γιουκαλίλι, το γρατζούνισα ένα απόγευμα στο σπίτι κοιτάζοντάς την, και βγήκε. Η διαδικασία στη συνέχεια στο studio, ήταν αυτή που συμβαίνει όταν οι δικοί σου άνθρωποι σκύβουν με φροντίδα και γενναιοδωρία πάνω από κάτι δικό σου και του δίνουν «ζωή». Τίποτα δεν θα ακουγόταν το ίδιο αν δεν ήταν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι (άνθρωποι της ζωής μου πλέον) που να αποτελούν τους Polkar. Το αφιερώνω στα όνειρα που έκανα πριν την συναντήσω».

Στο βίντεο του τραγουδιού ο Γιώργος και η Δανάη μοιράζονται προσωπικές τους στιγμές, εκείνες δηλαδή που έδωσαν την έμπνευση ώστε να γίνει το «Πάμε Μαζί» ένα πραγματικά όμορφο τραγούδι.

Το «Πάμε Μαζί» είναι μία πρώτη γεύση από τους ολοκαίνουριους Polkar.

Πηγή