«Γουστάρω να ξεδοντιάσω δικαστικούς και δημοσιογράφους» -Όσα είπε ο Κασσελάκης στα Γιάννενα

Δικαστικούς και δημοσιογράφους βάζει στο στόχαστρό του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μόλις λίγα 24ωρα πριν τις εσωκομματικές εκλογές.

Σε βίντεο που ανέβασε χθες στα social media, ο Στέφανος Κασσελάκης μιλάει στους συγκεντρωμένους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα δίνοντας μια σειρά από υποσχέσεις σε τόνο, λόγο, ύφος και στιλ που θύμιζε τον Παύλο Πολάκη.

«Στα κανάλια τέλος οι επιδοτήσεις, πάνε και παίρνουν εκατομμύρια από τον ελληνικό λαό.

Οι ασυλίες των βουλευτών, τέλος και οι ασυλίες.

Τέλος και το ακαταδίωκτο στους τραπεζίτες.

Οι διορισμοί των πολιτικών στα νοσοκομεία; Τέλος και αυτό!», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, κουνώντας κάθε φορά χαρακτηριστικά το χέρι του.

«Επιτέλους να υπάρχει καθαρότητα στον τόπο, δεν θέλει κανείς να γυρίσει πίσω, έχοντας ζήσει έξω, όταν πρέπει να μπει στη λαμογιά για να πάει μπροστά. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα που θέλουμε είναι επιλογή μας και ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει, μεγαλώνει μαζί σας κάθε μέρα», συμπλήρωσε.

Τότε μια κυρία από το πλήθος τού είπε: «Αν καταφέρεις να ξεδοντιάσεις αυτό το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, τότε θα μπορέσει να πάρει μπροστά η χώρα», με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά: «Εγώ γουστάρω, εντάξει; Εγώ γουστάρω, αλλά πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή, πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή».

Σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, υποψηφίου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «γουστάρει» να ξεδοντιάσει το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, προκάλεσε την απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης του υποψηφίου με φίλους και οπαδούς στα Ιωάννινα και αναπαρήχθη από τον ίδιο σε βίντεο που ανήρτησε.

Στην εν λόγω συνάντηση, ο κ. Κασσελάκης, με ύφος και τόνο που θύμιζε παρόμοιες δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, στο παρελθόν, απάντησε σε μια κυρία από το πλήθος, η οποία του είπε:

«Αν καταφέρεις να ξεδοντιάσεις αυτό το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, τότε θα μπορέσει να πάρει μπροστά η χώρα», με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά:

«Εγώ γουστάρω, εντάξει; Εγώ γουστάρω, αλλά πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή, πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή».

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει ότι η δήλωση αυτή «δεν συνιστά ούτε κριτική ούτε και πολιτική τοποθέτηση», αλλά ότι, αντίθετα, «αποδεικνύει άγνοια και έλλειψη ενσυναίσθησης περί της λειτουργίας των Δημοκρατικών Θεσμών» και έλλειψη σεβασμού στις αρχές του Κράτους Δικαίου. Καλεί, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ να λάβει άμεσα θέση για τις δηλώσεις του υποψηφίου προέδρου του.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Η άνω δήλωση του κ. Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή προσώπου που διεκδικεί σημαντικό θεσμικό ρόλο στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας μας, ο οποίος, με την απάντησή του, προσυπογράφει τις πιο πάνω τοποθετήσεις, διαμηνύοντας ουσιαστικά ότι ”γουστάρει” να ”ξεδοντιάσει” το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, δεν συνιστά ούτε κριτική ούτε και πολιτική τοποθέτηση. Αντίθετα, αποδεικνύει άγνοια και έλλειψη ενσυναίσθησης περί της λειτουργίας των Δημοκρατικών Θεσμών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Με δεδομένο ότι ο σεβασμός στους θεσμούς αποτελεί κορυφαία υποχρέωση κάθε πολιτικού προσώπου, που ενισχύει τη δομή μιας Κοινωνίας, καλούμε το πολιτικό κόμμα, στο οποίο ανήκει ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, να λάβει άμεσα θέση επί της ανωτέρω απάντησής του, με την οποία προσυπογράφει τοποθετήσεις που προσβάλλουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και της ελευθεροτυπίας και καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού στις αρχές του Κράτους Δικαίου, που διέπουν την ευνομούμενη πολιτεία μας», επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.tilestwra