Δίκη Πισπιρίγκου: Να κριθεί απαράδεκτη η αίτηση εξαίρεσης της προέδρου, πρότεινε η εισαγγελέας 

Ρούλα Πισπίριγκου: Την απόρριψη της αιτήσεως εξαίρεσης της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Μαρίνας Ευαγγέλου ως απαράδεκτης πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. 

«Για να θεωρηθεί ένας δικαστής ότι δεν είναι αμερόληπτος θα πρέπει στισ πράξεις του να αποτυπώνεται εμφανώς, να υπάρχει φιλία ή έχθρα. Αυτά τα γεγονότα δεν είναι η απόρριψη ενός ισχυρισμού ή ενός αιτήματος. Θα πρέπει να υπάρχουν αλλά γεγονότα. Θα πρέπει ο δικαστής να κατευθύνει τα πράγματα προς ικανοποίηση κάποιου συμφέροντος» εξήγησε η εισαγγελέας.

Όπως σημείωσε, «η παρούσα αίτηση κατατίθεται σήμερα γιατί η κατηγορούμενη πιστεύει ότι οι συμπεριφορές της προέδρου είναι μεροληπτικές και επηρέασε το δικαστήριο», αλλά κατά την εισαγγελέα η αίτηση εξαίρεσης «προβάλλεται απαραδέκτως και θα μπορούσε να προβληθεί σε προγενέστερο στάδιο».

Κατά την αγόρευση της αποδόμησε και τους 7 λόγους εξαίρεσης που διατύπωνε η κατηγορούμενη στην αίτησή της. «Δεν αποφασίζει μόνο η πρόεδρος. Γιατί πλήττεται μόνο η πρόεδρος;» σχολίασε ως προς τον ισχυρισμό περί μεροληψίας επειδή η πρόεδρος ψήφισε την απόρριψη των αιτημάτων της υπεράσπισης.

Σχετικά με την κλήση του γιατρού Παπαγιαννη και την απόρριψη του σχετικού αιτήματος για νέα κατάθεση τους, η εισαγγελέας ανέφερε: «Στην περίπτωση Παπαγιαννη αποχώρησε η υπεράσπιση από την εξέταση του και μάλιστα σε δικάσιμο που η υπεράσπιση είχα ζητήσει. Θεωρώ ότι το γεγονός της αρνητικής ψήφου της προέδρου για το θέμα αυτό δεν στοιχειοθετεί από μόνο του λόγο εξαίρεσης».

Για την απόρριψη του αιτήματος για διενέργεια τοξικολογικής πραγματογνωμοσύνης, ανέφερε ότι δεν προκύπτουν πραγματικά περιστατικά μεροληψίας. «Στο σύνολο τους οι λόγοι δεν αφορούν σε πραγματικά γεγονότα ούτε προέκυψε κάτι αντικειμενικά εμφανές ότι η πρόεδρος έχει προσωπική σχέση ή προσπαθεί να κατευθύνει τη συζήτηση σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Πηγή