Δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν το καταναλώνουμε κάθε μέρα

Το τυρί αδιαμφισβήτητα, αποτελεί από αυτές τις τροφές που υπάρχει παντού. Ωστόσο, τι συμβαίνει στον οργανισμό μας, όταν το καταναλώνουμε κάθε μέρα;

Θεωρητικά το τυρί είναι ένα υγιεινό τρόφιμο. Περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, λίπος, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες Α, Β12 και D.

Μάλιστα μερικά τυριά όπως το blue cheese, brie και το ελβετικό τυρί περιέχουν ένα είδος λίπους που μπορεί να βοηθήσει στην μείωση φλεγμονής, των καρδιαγγειακών παθήσεων και της παχυσαρκίας.

Βέβαια το τυρί πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο καθώς κανείς δεν μπορεί να ζήσει μονάχα τρώγοντας τυρί και να στηρίζεται σε αυτό για την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών.

Πέρα από τις θετικές ουσίες που υπάρχουν στο τυρί, περιέχει κορεσμένα λιπαρά και νάτριο που επηρεάζουν αρνητικά τον οργανισμό μας όταν καταναλώνονται σε υπερβολικό βαθμό.

Το τυρί αποτελεί μια υγιεινή διατροφή όταν λειτουργεί ως υποκατάστατο για το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας ή όταν καταναλώνεται μαζί με άλλα υγιεινά τρόφιμα.

Τι κάνει το τυρί στον οργανισμό μας

Αν κάποιος καταναλώνει τυρί καθημερινά θα παρατηρήσει θετικές αλλά και αρνητικές αλλαγές στον οργανισμό του. Τα κορεσμένα λιπαρά πρέπει να διατηρούνται σε λιγότερο από το 10% των συνολικών θερμίδων.

Αν η διατροφή κάποιου έχει ήδη αρκετά κορεσμένα λιπαρά, το τυρί θα λειτουργήσει ουδέτερα στον οργανισμό η ελαφρώς θετικά.

Σε περίπτωση που προσπαθείτε να χάσετε βάρος το τυρί δεν μπορεί να αυξήσει το βάρος σας, όσο όμως διατηρείται την κατάλληλη ποσότητα του στην διατροφή σας με βάση τις θερμίδες που καταναλώνεται.

Η κατανάλωση τυριού μαζί με ένα φρούτο είναι ένα καλό σνακ για άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος, επειδή το τυρί χορταίνει.

Το τυρί μπορεί επίσης να βοηθήσει και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς είναι πλούσιο σε ασβέστιο. Είναι καλό να επιλέγουμε τυριά που έχουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά για να προστατευόμαστε από καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά, αφού τα πολλά κορεσμένα λιπαρά στην διατροφή μας μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης LDL στο αίμα.

Πηγή