Δερματολόγος αποκαλύπτει τα τρία μέρη του σώματός μας που ξεχνάμε να πλένουμε και τι μπορεί να συμβεί

Η Lindsey Zubritsky, η οποία αυτοαποκαλείται «γκουρού της δερματολογίας» στο TikTok, δημοσίευσε ένα βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς τα τρία μέρη του σώματός σας που πιθανώς δεν πλένετε αρκετά.

«Είμαι δερματολόγος και αυτά είναι τα σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να πλένετε πιο συχνά από ό,τι πλένετε», είπε στο βίντεό της, το οποίο έχει πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές.

Τα τρία σημεία του σώματος που δεν καθαρίζουμε όσο θα έπρεπε

Πίσω από το αυτί

Αν βάλετε το δάχτυλό σας πίσω από το αυτί σας και «παρατηρήσετε μια οσμή σε αυτό ή αισθανθείτε κάτι, θα πρέπει να το πλένετε περισσότερο», προειδοποίησε η Zubritsky, εξηγώντας ότι εκεί συχνά μαζεύεται πιτυρίδα, σμήγμα και άλλες συσσωρεύσεις με βάση το κεφάλι.

Αφαλός

Το δεύτερο πιο παραμελημένο σημείο είναι ο αφαλός. Μάλιστα, όπως εξήγησε, εάν παραμελείται συστηματικά, ο αφαλός μπορεί να αναπτύξει την λεγόμενη «πέτρα αφαλού» γνωστή και ως omphaloiths ή umboilths η οποία αποτελείται από σμήγμα και κερατίνη.

«Αυτή είναι μια εξαιρετικά συνηθισμένη περιοχή για τη συλλογή ιδρώτα, υπολειμμάτων, συσσώρευσης βρωμιάς», δήλωσε η Zubritsky.

«Στην πραγματικότητα, αν δεν το καθαρίζετε αρκετά, θα έχετε τόσα πολλά υπολείμματα και βρωμιά εκεί μέσα που θα αναπτύξετε μια ομφαλόπετρα που μοιάζει με αυτό», είπε καθώς δημοσίευσε μια φωτογραφία που μοιάζει με βότσαλο στον αφαλό κάποιου.

Την περιοχή κάτω από τα νύχια

Τέλος, πρόσθεσε πώς δεν πλένεται τακτικά η περιοχή κάτω από τα νύχια. «Όταν κάνετε ντους, πρέπει να πλένετε το σημείο κάτω από τα νύχια με ένα σφουγγάρι για να απομακρύνετε τη βρωμιά», εξήγησε.

@dermguru

Think twice next time you take a shower #showertok #skintips #hygienetips #dermguru #staph #mrsa #skininfection #folliculitis #dermexplains#greenscreen

♬ Quirky – Oleg Kirilkov

Τι μπορεί να συμβεί όταν δεν πλένονται (σχολαστικά) αυτές οι περιοχές του σώματος

Αν παρόλα αυτά, η υγιεινή των περιοχών αυτών δεν μπορεί να γίνει προτεραιότητα, υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις σύμφωνα με την δερματολόγο.

Οπως σημειώνει, μπορεί να γίνετε φορέας του ανθεκτικού στη μεθικιλλίνη Staphylococcus aureus (MRSA), ενός βακτηρίου που είναι ανθεκτικό σε πολλά αντιβιοτικά και να οδηγήσουν σε λοίμωξη.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από MRSA μπορεί να περιλαμβάνουν πρήξιμο, ερυθρότητα και πόνο.

«Εάν συνεχίζετε να έχετε βακτηριακές λοιμώξεις στο δέρμα, μπορεί να είστε φορέας του MRSA σε αυτές τις περιοχές», προειδοποίησε η Zubritsky.

tilestwra