Δερματολόγος εξηγεί γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε κάποιους ανθρώπους περισσότερο από άλλους

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιοι άνθρωποι επιστρέφουν από τις διακοπές τους γεμάτοι από τσιμπήματα κουνουπιών, ενώ άλλοι μένουν αλώβητοι;

Αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένας επιστημονικός λόγος πίσω από το ποιον επιλέγουν τα κουνούπια …για να είναι το επόμενο θύμα τους. Η δερματολόγος Lindsey Zubritsky εξήγεί ότι υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να είναι «μαγνήτης για τα κουνούπια».

Ποιους επιλέγουν να τσιμπήσουν τα κουνούπια

Ο πρώτος από αυτούς τους λόγους είναι ότι «τα κουνούπια έλκονται από τον ιδρώτα και τους ανθρώπους που έχουν υψηλότερη θερμοκρασία».

Πρόσθεσε ότι «έλκονται ιδιαίτερα από πράγματα όπως η αμμωνία, το ουρικό οξύ, το γαλακτικό οξύ, οπότε οι άνθρωποι που γυμνάζονται αρκετά είναι πιο πιθανό να ελκύουν τα κουνούπια».

Ο επόμενος λόγος μπορεί να σας σοκάρει, καθώς η δερματολόγος αποκάλυψε ότι «ένα άλλο πράγμα που μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς στα τσιμπήματα είναι η κατανάλωση μπύρας».

Εξήγησε: «Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μιας μπύρας, μπορεί να σας κάνει πιο ελκυστικούς στα κουνούπια». Ωστόσο, αυτό είναι ακόμα υπό συζήτηση μεταξύ των ειδικών και αποτελεί περισσότερο μύθος παρά ιατρικό γεγονός.

Ο τελευταίος παράγοντας είναι ο τύπος και ο αριθμός των βακτηρίων που ζουν στο δέρμα σας.

Η δερματολόγος σημειώνει: «Αυτό εξηγεί επίσης γιατί είναι πιο πιθανό να μας τσιμπήσουν στους αστραγάλους, επειδή υπάρχουν πιο ισχυρές αποικίες βακτηρίων σε αυτές τις περιοχές».

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 70.000 likes και πάνω από 870 σχόλια, με τους χρήστες να έχουν σοκαριστεί από τα όσα έχει πει η δερματολόγος.

Το Healthline δήλωσε ότι υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό και ότι από όλες τις ομαδες αίματος, τα κουνούπια μπορεί να προτιμούν τον τύπο Ο.

Σύμφωνα με την έρευνα, άλλοι παράγοντες μπορεί να περιλαμβάνουν τη χρήση σκουρόχρωμων ρούχων, τη γενετική και ακόμη και την εγκυμοσύνη.

tilestwra