Δημήτρης Μπάσης: «Τραγουδούσα και έψελνα πάνω στο τρακτέρ από 8 χρονών – Αγαπώ τη γη γιατί αυτή μας ζούσε»

Για την καλλιτεχνική του πορεία μίλησε ο Δημήτρης Μπάσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα».

Ο τραγουδιστής ανέφερε πως έχει πάει πολλές φορές στο Ηρώδειο, ενώ για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη είπε πως «ενώ ήταν τόσο οικείος, ήταν και τόσο σπουδαίος».

Στην Αθήνα ήρθε για πρώτη φορά το 1993 και έμεινε στην Κυψέλη. «Νόμιζα ότι η Αθήνα ήταν η Κυψέλη, τα Πατήσια, η Ομόνοια και το Γκάζι. Όταν πήγα στο Παλαιό Φάληρο και είδα θάλασσα είπα «τι ωραία που είναι η Αθήνα. Νιώθω πως είμαι “μεταλλαγμένος” Αθηναίος, έχω ριζώσει στην Αθήνα, αλλά η καρδιά μου είναι στο Κιλκίς», δήλωσε ο τραγουδιστής.

Όπως αποκάλυψε, η σύζυγός του γνώριζε μόνο ένα τραγούδι του, τους «Ψίθυρους Καρδιάς», ενώ εκείνο που άρεσε ήταν ότι δεν ήταν θαυμάστριά του.

Πολλοί είναι εκείνοι που, όπως εξήγησε τον έχουν μπερδέψει με τον Νίκο Βέρτη. Εάν μπορούσε να τραγουδήσει ένα τραγούδι του, τότε θα ήταν το “Θέλω να με νιώσεις”.

«Ξεκίνησα ως ψάλτης. Μελέτησα πολύ τους τραγουδιστές της εποχής μου και ειδικά τον Γιώργο Νταλάρα. Τον φωνάζω δάσκαλο».

«Δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στην Ελλάδα όταν ήρθαμε μόνιμα από την Γερμανία. Οι γονείς μου ήταν αγρότες, έχω δίπλωμα τρακτέρ από 16 χρονών. Αγαπώ τη γη, γιατί αυτή μας ζούσε. Τραγουδούσα και έψελνα πάνω στο τρακτέρ από 8 χρονών», αποκάλυψε.

«Ξεκίνησα ως ψάλτης. Μελέτησα πολύ τους τραγουδιστές της εποχής μου και ειδικά τον Γιώργο Νταλάρα. Τον φωνάζω δάσκαλο. Ήταν τεράστιο κεφάλαιο ο Δημήτρης Μητροπάνος για την ζωή μου, ήταν πολύ γενναιόδωρος. Αν δεν ήταν ο Χρήστος Νικολόπουλος στο ξεκίνημά μου δεν θα ήμουν τραγουδιστής», είπε.

tilestwra