Δραματική η κατάσταση στη Γιαννούλη Λάρισας μετά τις πλημμύρες Σε εξέλιξη οι εμβολιασμοί για τέτανο

Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Γιαννούλη Λάρισας μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, καθώς τα σπίτια είναι πλημμυρισμένα και «βυθισμένα» στη λάσπη, ενώ παράλληλα βρίσκονται οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι και με την έντονη δυσοσμία, την μούχλα και τα κουνούπια.

Η δημόσια υγεία είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα και οι αρχές λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα.

Έχει ξεκινήσει από το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου ο εμβολιασμός όσων επιθυμούν με το τετανικό εμβόλιο. Ήδη έχουν εμβολιαστεί πυροσβέστες, διασώστες αλλά και εθελοντές που όλες αυτές τις ημέρες έπαιρναν μέρος στον απεγκλωβισμό και στη διάσωση ανθρώπων μέσα στα λιμνάζοντα ύδατα.

Όσον αφορά στα σχολεία δίνεται ένας αγώνας προκειμένου να ανοίξουν. Σε εξέλιξη και οι απαντλήσεις στις εργατικές πολυκατοικίες της Λάρισας με τους κατοίκους να ανησυχούν ως προς την στατικότητα των σπιτιών και τους ανθρώπους να μην ξέρουν αν είναι ασφαλές να μπουν στα σπίτια τους ή όχι.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση. Σήμερα αναμένονται τα πρώτα κλιμάκια για να ξεκινήσει και η καταγραφή των ζημιών και να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία είναι τα θεμέλια προκειμένου να πουν με σιγουριά στους ανθρώπους αν θα μπορέσουν τελικά να επιστρέψουν στα σπίτια τους ή όχι.

Πηγή