Δυστυχώς, το ανακοίνωσε ο σύζυγός της: Νεκpń η ηθοποιός Άννα Κανάκη, θρńνος στον καλλιτεχνικό κόσμο

Πένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς χθες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών η ηθοποιός, πολιτικός και συγγραφέας Άννα Κανάκη.

Την είδηση του θανάτου της Άννας Κανάκη επιβεβαίωσε ο σύζυγός της Marco Merati Foscarini. Η κηδεία θα τελεστεί στη Ρώμη στις 23 Νοεμβρίου στις 3 μ.μ. στην εκκλησία του San Salvatore in Lauro.

Ποια ήταν η Άννα Κανάκη

Η Ελληνοιταλίδα Άννα Κανάκη είχε στεφθεί Μις Ιταλία το 1977. Υπήρξε μοντέλο, μετά ηθοποιός σε σχεδόν τριάντα ταινίες και στη συνέχει έγινε πολιτικός και τέλος συγγραφέας. Στον κινηματογράφο είχε μεγάλη ζήτηση σε κωμωδίες της δεκαετίας του ’80, με σκηνοθέτες πολλές φορές τους Castellano και Pipolo και τον Sergio Martino σε ταινίες όπως “Attila flagello di Dio” (1982), “Occhio, malocchio, prezzemolo e finocchio’ (1983), ‘Acapulco, prima spiaggia… a sinistra’ (1983).

Στη συνέχεια, η Άννα Κανάκη έκανε αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις με συμπρωταγωνιστικούς ρόλους όπως στο «Vento di Ponente» (2002) και στο «La Terza Verità» (2007). Όμως τα τελευταία χρόνια η κύρια ασχολία της ήταν η συγγραφή.

Κόρη Έλληνα, με καταγωγή από την Κρήτη, και μητέρα με καταγωγή από το Tortorici, σε ηλικία μόλις 15 ετών τον Σεπτέμβριο του 1977 εξελέγη Μις Ιταλία. Ήταν η πρώτη τόσο νέα Μις Ιταλία που εξελέγη, μετά από μια αλλαγή στους κανονισμούς. Το 1981 συμμετείχε στο Miss Universe.

Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο, με μικρούς ρόλους σε κωμωδίες. Στη συνέχεια, με τον Luigi Magni, είχε τον πρώτο της μικρό δραματικό ρόλο στην ταινία ”o Re”, με τους Giancarlo Giannini και Ornella Muti. Ακολούθησαν πάνω από 30 ταινίες και τηλεοπτικά δράματα, στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

Η Άννα Κανάκη είχε επίσης μια σύντομη πολιτική σταδιοδρομία

Έγινε επικεφαλής του τμήματος Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας του κόμματος UDR, που ίδρυσε ο Francesco Cossiga.

Το 2010, με το μυθιστόρημα «Sei così mia quando dormi. L’ultimo scandaloso amore di George Sand» έκανε το ντεμπούτο της ως συγγραφέας. Το 2011 δημοσίευσε το δεύτερο μυθιστόρημα «Goebbels’ Lover», όπου αφηγήθηκε την αληθινή ιστορία της Lída Baarová, μιας Τσεχοσλοβάκας ηθοποιού που ήταν η ερωμένη του Joseph Goebbels το 1938.

Τελικά, το 2022, δημοσίευσε με τους Baldini&Castoldi το «Non giudicarmi», ιστορικό μυθιστόρημα στο οποίο ο πρωταγωνιστής, Baron Jacques d’Adelsward Fersen, ένας πραγματικός χαρακτήρας, που παλεύει με στους δαίμονές του: η έλλειψη ταλέντου να γίνει ο συγγραφέας που ήθελε και η ομοφυλοφιλία, που τον απομόνωσε από την οικογένειά του, η φυλακή και η βαθιά μελαγχολία.

Η Άννα Κανάκη έχει κάνει δύο γάμους. Το 1981 παντρεύτηκε τον μουσικό Claudio Simonetti, από τον οποίο χώρισε λίγα χρόνια αργότερα. Το 2004 παντρεύτηκε τον Marco Merati Foscarini, απόγονο του Marco Foscarini, ενός από τους τελευταίους δόγηδες της Βενετίας.Το διαβάσαμε ΕΔΩ