«Δύο κρούσματα σαλμονέλας στη Θεσσαλία Παραμένει ακατάλληλο το νερό στο Βόλο»

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τόνισε ότι η κατάσταση στη Θεσσαλία παραμένει κρίσιμη καθώς έχουν καταγραφεί δύο κρούσματα σαλμονέλας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που πραγματοποίησε στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα, είπε ότι το νερό στο Βόλο παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν επισκεφθεί τις δομές υγείας στις περιοχές Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας 1.304 πολίτες, εκ των οποίων 53 νέες διαγνώσεις γαστρεντερίτιδας και 66 που αφορούν σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 234 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 254 που αφορούν λοίμωξη του αναπνευστικού.

Παράλληλα καταγράφηκε μια μικρή συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Σκιάθο που σήμερα, με 12 ενεργά περιστατικά, βαίνει μειούμενη και δεν σχετίζεται ως φαίνεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Αντίστοιχη περίπτωση συρροής κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας υπήρξε στην περιοχή των Σοφάδων με επτά νέες δηλώσεις σήμερα. Η αύξηση αυτή είναι υπό διερεύνηση και δεν παρατηρείται καμία άλλη συρροή στις πληγείσες περιοχές.

Οσον αφορά τις νοσηλείες για γαστρεντερίτιδα, έχουμε πέντε νέες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και τρεις στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Το σύνολο των νοσηλευομένων συμπολιτών μας στις δομές υγείας σε όλη την περιοχή είναι σήμερα 15.

Τριαντόπουλος: Στα μέτρα στήριξης και η επιδότηση προσωρινής στέγασης

Μετά τη χθεσινή καταβολή των 25 εκατομμμυρίων ευρώ συνεχίζεται η διαδικασία των αποζημιώσεων είπε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα. Μέλημα μας να κινούμαστε όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά και στις αποζημιώσες, πρόσθεσε.

Μέχρι το μεσημέρι σημέρι στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής είχαν υποβληθεί 12.319 οριστικές αιτήσεις καθώς και 4.262 προσωρινές, σύμφωνα με τον υφυπουργό,

Με το τέλος της ημέρας οι αυτοψίες θα ξεπερνούν τις 1.000 και δεν εστιάζουν μόνο στις οικοσκευές αλλά και στις βλάβες των κτιρίων.  Συνεπώς:

-Από 247 κατοικίες οι 143 είναι επικίνδυνες για χρήση ( «κόκκινες»)
οι 92 προσωρινά ακατάλληλες «κίτρινες»
12 είναι «πράσινες»

Ο κ. Τριαντόπουλος υπενθύμισε ότι στα μέτρα στήριξης συγκαταλέγεται και η επιδότηση προσωρινής στέγασης που κυμαίνεται από 330 ως 500 ευρώ το μήνα και θα διαρκεί δύο χρόνια για ιδιοκτήτες και έξι μήνες σε ενοικιαστές.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέγουν είτε επιδότηση ενοικίου, είτε συγκατοίκησης.

Πηγή