Δύο χρόνια χωρίς την Φώφη Γεννηματά – Συγκίνηση στο μνημόσυνο της στο Α’ Νεκροταφείο

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, της τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου, τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Το παρών έδωσαν ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης και η κόρη της Φώφης Γεννηματά, Κατερίνα. Ακόμα, εκεί ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Παπανδρέου, οι βουλευτές του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Παύλος Χρηστίδης.

«Η Φώφη Γεννηματά είχε το ιδιαίτερο χάρισμα να μπολιάζει κάθε στιγμή της πολιτικής της παρουσίας και δράσης με την αγάπη και την έγνοια για τον άνθρωπο. Το όραμα της για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό για όλους μας. Δεν δείλιασε μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις για την παράταξη. Δεν έβαλε τις πολιτικές της αξίες στο ζύγι της μικροκομματικής και κοντόφθαλμης πολιτικής συγκυρίας, διασφαλίζοντας την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ. Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, μέχρι την τελευταία στιγμή, για να μείνει το όνειρο ζωντανό.

Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθεια για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από εκείνο το πρωινό του Οκτωβρίου, που η Φώφη έφυγε τόσο ξαφνικά και τόσο πρόωρα από κοντά μας. Θα την θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη και αγάπη» έγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης στα κοινωνικά δίκτυα για την ημέρα.

Δες τα στιγμιότυπα από τον φωτογραφικό φακό του TLIFE παρακάτω:

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος για το TLIFE

tilestwra