Είπε μια βάρıα λέξη: O Αντώνης Μανιτάκης τα είπε όλο για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον έβγαλε off

Ο Αντώνης Μανιτάκης, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 χαρακτήρισε αξιοθρήνητη την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και την πορεία της ανανεωτικής Αριστεράς.

«Ο Κασσελάκης είναι αυτός που είναι και έκανε τη δουλειά του. Το κρίσιμο ερώτημα όμως είναι, πώς βρέθηκαν 70.000 ψηφοφόροι να εκλέξουν τον Κασσελάκη μέσα στο κόμμα, στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και πώς το κόμμα, αυτή τη στιγμή, οι οπαδοί του αντιμετωπίζουν αυτό το φαινόμενο, το οποίο νομίζω το αντιμετωπίζουν με όρους επιφανειακούς».

Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή δεν είναι ο Κασσελάκης, δεν έχει μέλλον

Σχολιάζοντας τα περί διατεταγμένης υπηρεσίας από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «αυτές είναι εύκολες εξηγήσεις, έχουν ένα συνωμοσιολογικό χαρακτήρα» και ότι «μπορεί να στηρίχθηκε, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα». «Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή δεν είναι ο Κασσελάκης, ο Κασσελάκης για μένα δεν έχει μέλλον. Γελοιοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και ο ίδιος γελοίος, να το πω έτσι να τελειώνουμε, πολιτικά. Δεν νομίζω πως έχει εξέλιξη αυτή η ιστορία. Θα γίνει είτε διάσπαση και θα φύγει αυτός ή θα φύγουν οι άλλοι ή θα μείνει με τους μισούς. Ό,τι και να’ ναι, το μέλλον του είναι προδιαγεγραμμένο.

Το ερώτημα είναι τι γίνεται αυτή τη στιγμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ερώτημα είναι ποιες επιπτώσεις θα έχει στον τόπο αυτή η εξαφάνιση και η αμαύρωση του ΣΥΡΙΖΑ και γενικά τι επιπτώσεις θα έχει για την Αριστερά την ίδια. Αμαυρώνεται η ιστορία της Αριστεράς; Αυτό το ένδοξο όνομα, αυτό που πίστεψαν τόσοι, που πιστέψαμε, που δημιούργησε τόσες ελπίδες, που έχει μια ιστορία αξιοσέβαστη, σβήνει, αμαυρώνεται; Αυτό είναι το ερώτημα μου και το συναρτόμενο με αυτό ερώτημα είναι, ποιες οι επιπτώσεις στον τόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

tilestwra