Ελαιóλαδο: Αστρονομıκή η τıμń που κoστiζει ο τενεκές

Το ελαιόλαδο έχει γίνει είδος πολυτελείας, αφού πωλείται ακριβότερα από ποτέ στην Κρήτη, με τον τενεκέ να φτάνει μέχρι και τα 200 ευρώ.

Στα ύψη η τιμή πώλησης του τενεκέ ελαιολάδου

Οι παραγωγοί στην Κρήτη εκτιμούν ότι ο τενεκές θα ξεπεράσει τα 170 ακόμα και τα 200 ευρώ, την ίδια στιγμή που κάποιες αλυσίδες χονδρικής άρχισαν να βάζουν πλαφόν στον αριθμό των συσκευασιών που θα μπορούν να αγοράσουν οι επαγγελματίες.

Όπως υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Κρήτης, Μύρωνας Χιλετζάκης, μιλώντας στον Alpha, ο παραδοσιακός τενεκές λάδι πωλείται φέτος από 170 έως και 200 ευρώ και εξήγησε ότι η κλιματική αλλαγή παίζει τον πρώτο ρόλο στην αφορία στα ελληνικά εδάφη.

«Τα δέντρα τα έκαψε ο υπερβολικός καύσωνας και η λασποβροχή. Η χώρα μας φέτος θα αναγκαστεί να αγοράσει ελαιόλαδο για να καλύψει τις ανάγκες της», επεσήμανε ο ίδιος.

Πολλοί επαγγελματίες, υπό το φόβο προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και νέων ανατιμήσεων, σπεύδουν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες, αλλά τα σούπερ μάρκετ για εμπόρους, έχουν αναρτήσει ειδικά ταμπελάκια, βάζοντας πλαφόν στα τεμάχια πώλησης των συσκευασιών.

Σε είδος πολυτελείας έχει μετατραπεί το ελαιόλαδο

tilestwra