Ελληνίδα διαιτoλόγoς εξηγεί σε ποιoυς ταιριάζει η διαλειμματική νnστεία

Ενα βίντεο στο Instagram μάς τράβηξε την προσοχή με μια Ελληνίδα διαιτολόγο να εξηγεί σε ποιους ταιριάζει η διαλειμματική νηστεία.

Η Κωνσταντίνα Παππά είναι διαιτολόγος στη Θεσσαλονίκη και μαζί με τον Βασίλη Τσιρώνη δημιούργησαν το κέντρο διατροφικής υποστήριξης «Health Nutrition» στο κέντρο της πόλης. Ο λογαριασμός τους στο Instagram δίνει χρήσιμες συμβουλές διατροφής και σε πρόσφατο βίντεο είδαμε την Κωνσταντίνα Παππά να μιλάει για την διαλειμματική νηστεία.

Για όσους δεν γνωρίζουν η διαλειμματική νηστεία χωρίζει το καθημερινό 24ωρο σε δύο φάσεις, την φάση κατανάλωσης και την φάση της νηστείας. H λογική για το πρωτόκολλο 16:8 είναι αρκετά απλή. Νηστεύεις για μια περίοδο 16 ωρών και τρως σε ένα διάστημα 8 ωρών. Για παράδειγμα, μπορεί να νηστεύεις από τις 8 το βράδυ έως τις 12 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Η διαλειμματική νηστεία δεν καθορίζει ποια φαγητά πρέπει να τρώμε και ποια να αποφεύγουμε, αλλά το πότε πρέπει να τρώμε. Στις 16 ώρες αφαγίας μπορούν να καταναλωθούν ελεύθερα νερό, ροφήματα και καφέδες (χωρίς ζάχαρη/γάλα). Μετά, υπάρχει ένα περιθώριο 8 ωρών που μπορεί να γίνει η κατανάλωση φαγητού.

Σε ποιους όμως ταιριάζει η διαλειμματική νηστεία; Η Ελληνίδα διαιτολόγος δίνει την απάντηση μέσα από ένα βίντεο στο Instagram.

Ελληνίδα διαιτολόγος εξηγεί σε ποιους ταιριάζει η διαλειμματική νηστεία

H διαιτολόγος Κωνσταντίνα Παππά εξηγεί σε ποιους ταιριάζει η διαλειμματική νηστεία. Οπως σημειώνει με αυτή την δίαιτα δεν συμβαίνει κάτι μαγικό που μάς κάνει να χάνουμε βάρος. Με την διαλειμματική νηστεία περιορίζουμε τον χρόνο που μπορούμε να φάμε και αυτό οδηγεί στην απώλεια του βάρους.

Η διαλειμματική νηστεία δεν ταιριάζει σε όλους και συνήθως την προτιμούν οι άνθρωποι που τρώνε σχετικά αργά πρωινό. Επίσης αυτή η δίαιτα ταιριάζει σε όσους έχουν την τάση να τσιμπολογάνε μέσα στην ημέρα μιας και μειώνεται ο χρόνος τσιμπολογήματος με την διαλειμματική νηστεία (έχουν 8 ώρες μέσα στην ημέρα να το κάνουν).

Τέλος αν θέλετε να ακολουθήσετε αυτή την δίαιτα καλό είναι να καταναλώνετε το φαγητό κατά τις πρωινές ώρες για καλύτερα αποτελέσματα.

Tilestwra