ΕΛ.ΑΣ.: Aπελάθηκαν 62 αλλοδαποί – Ήταν μέλη συμμοριών στο κέντρο της Αθήνας

Η επιχείρηση της Αστυνομίας επικεντρώθηκε κυρίως στις περιοχές του Άγιου Παντελεήμονα, Καλλιθέας, Ακρόπολης, Κυψέλης, Ομόνοιας και Πατησίων,

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 26 Σεπτεμβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2023, στοχευμένη επιχειρησιακή δράση με σκοπό τον εντοπισμό, τη σύλληψη και τη διοικητική απέλαση ατόμων, στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση επικεντρώθηκε κυρίως στις περιοχές του Άγιου Παντελεήμονα, Καλλιθέας, Ακρόπολης, Κυψέλης, Ομόνοιας και Πατησίων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε άτομα- μέλη εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη διάπραξη κλοπών, διακίνηση ναρκωτικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κ.α.

Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της εν λόγω δράσης, από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της ανωτέρω Υπηρεσίας, προηγήθηκε κατάλληλη ποιοτική και ποσοτική ανάλυση των εγκληματικών δεδομένων που παρουσιάζουν οι περιοχές αυτές, με σκοπό τη χαρτογράφησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν συνολικά -62- άτομα για πλαστογραφία, αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, όπλα και εκρηκτικές ύλες, ενώ στη συνέχεια, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, εφαρμόστηκε σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Οι ειδικές αυτές επιχειρησιακές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας, με σκοπό την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Πηγή