ΕΜΥ: Έκτακτо δελτίо επιδείνωσnς του καιρού: «Έρχονται 2 δıαταραχές», λέει ο Κολυδάς – Που θα «χτυπńσει» η κακοκαıρία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, για κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να ξεκινήσει από απόψε.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από αργά το βράδυ της Τρίτης 21/11, στα δυτικά και τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αύριο τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη νότια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ:

Σήμερα, Τρίτη:

– Από αργά το βράδυ στη δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Αύριο, Τετάρτη

– Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

– Πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες.

– Από το μεσημέρι στα ανατολικά τμήματα της Θράκης.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τη νύχτα της Τετάρτης.

Νωρίτερα σήμερα, προαναγγέλλοντας το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ο Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε σε ανάρτησή του ότι αυτή την εβδομάδα δύο διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό.

«Δύο διαταραχές θα επηρεάσουν τη χώρα μας αυτή την εβδομάδα. Η πρώτη την Τετάρτη και η δεύτερη το Σαββατοκύριακο», έγραψε ο διευθυντής της ΕΜΥ, σημειώνοντας πως το πρώτο σύστημα θα επηρεάσει την Τετάρτη κυρίως τα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει πως με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ενισχύεται το σενάριο για κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα είναι οι σφοδροί άνεμοι, οι ισχυρές βροχές και οι χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά.

«Όσοι σχεδιάζετε ταξίδι και όχι μόνο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπολοιπα Βαλκάνια έχετε υπόψη σας σας παρακαλώ να παρακολουθείτε τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο πρόσκαιρης αλλά σοβαρής πανβαλκανικής-πανελλαδικής επιδείνωσης του καιρού από ένα πολύ γρήγορα κινούμενο αλλά ιδιαίτερα δραστήριο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό», έγραψε σε ανάρτηση ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό «θα μπορούσε να φέρει έστω και για κάποιες ώρες σφοδρούς ανέμους σε στεριά και θάλασσα, τοπικά δυνατές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά», συμπληρώνει. Τέλος, σημειώνει πως «η ακριβής τροχιά» του βαρομετρικού χαμηλού «δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εντελώς».Το διαβάσαμε ΕΔΩ