Επιτέλους, έπρεπε να γίνει: Το «τσουχτερό» πρόστιμο για όσους κρατάνε θέση πάρκινγκ στο δρόμο τοποθετώντας αντικείμενα

Τσουχτερό πρόστιμο, ύψους 400 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν όσοι τοποθετούν αντικείμενα στο δρόμο, προκειμένου να κρατήσουν τη θέση στάθμευσης.

Ειδικότερα, πολλοί είναι οι πολίτες που τοποθετούν αντικείμενα, όπως γλάστρες, τσιμεντόλιθους, ξύλα, κώνους, κάδους, καρέκλες κτλ, για να πιάσουν μέρος του δρόμου, με σκοπό να μην χάσουν τη θέση στάθμευσης.

Τσουχτερό πρόστιμο στους παραβάτες

Ωστόσο, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύει οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια και επισύρει πρόστιμο στους παραβάτες, σύμφωνα με το άρθρο 48 παράγραφος 1.

Το εν λόγω άρθρο («Κατάληψη τμήματος οδού και πεζοδρομίου») αναφέρει πως «απαγορεύεται η διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς».

Να σημειωθεί ότι η κατάληψη θέσης στάθμευσης επιτρέπεται σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις ή σε ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, εφόσον υπάρχει αρκετός χώρος, μετά από άδεια των Δημοτικών/Κοινοτικών ή Αστυνομικών Αρχών.

tilestwra