Εύβοια: Βρέθηκε και άλλος ανθρώπινоς σκελετóς στη διάρκεια εργασιών

Αντιμέτωποι με ακόμα ένα μακάβριο εύρημα ήρθαν συνεργεία στην Εύβοια. Κατά τη διάρκεια των έργων οι εκσκαφείς έπεσαν πάνω σε έναν ανθρώπινο σκελετό θαμμένο κάτω από τσιμέντο.

Συγκεκριμένα, άλλος ένας ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε στο κέντρο της Ιστιαίας στη βόρεια Εύβοια, κατά τις εργασίες του δικτύου αστικών λυμάτων, σε μικρή απόσταση από όπου πρόσφατα βρέθηκαν και οι άλλοι πέντε.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως είναι πιθανό να βρεθούν και άλλοι σκελετοί, διότι εκεί υπήρχε τζαμί.

Σύμφωνα με το evima.gr, έρευνες διεξάγονται για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκαν θαμμένοι σε αυτό το σημείο οι δύο άθικτοι σκελετοί.

Το γεγονός ότι είναι ακέραιοι κάτω από τσιμέντο, σίγουρα καταρρίπτει το ενδεχόμενο να ανήκουν σε πρόσφατη ταφή και εκτιμάται ότι ανήκουν σε προγενέστερους χρόνους.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι σκελετοί αυτοί αποτελούν αρχαιολογικό εύρημα ή λείψανα αποθανόντων σε όψιμη ιστορική περίοδο – όπως για παράδειγμα από την εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ή σε ακόμη πιο ύστερο χρόνο.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε μιλώντας στο evima.gr ο Δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς πρόκειται για σκελετούς που βρέθηκαν στο σημείο δίχως να υπάρχουν ίχνη ταφής τους, δηλαδή κάποιου συγκεκριμένου τελετουργικού και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορεί να προσδιοριστεί το σε ποιους ανήκουν.

Σίγουρα, εκτιμά, πρόκειται για αποθανόντες πριν από την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό αφού μετά στην συγκεκριμένη περιοχή, δημιουργήθηκε δρόμος.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως σχετίζονται με την Οθωμανική Περίοδο και ενδεχομένως πρόκειται για ανθρώπους που πέθαναν πριν την επανάσταση του 1821.Πηγή: tilestwra