«Ζnτιανεύουμε για να έρθουμε στην Αθήνα για τα δικαστήρια, έχουν γίνει 45 δίκες»: Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη

Ξεσπά ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη για τις οικονομικές δυσκολίες που υφίσταται όσο διαρκεί το δικαστήριο εναντίον των θυτών.

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ μίλησε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη. Συγκεκριμένα, όταν ερωτήθηκε για τους φερόμενους δράστες δήλωσε: «Με πιάνουν τα γέλια όταν μιλάμε για το τεκμήριο της αθωότητας. Όταν οι εγκληματικές ενέργειες και οι τρόποι με τους οποίους μεταχειρίστηκαν το κορίτσι μας και οι βασανισμοί που δέχτηκε είναι πασιφανείς, τότε για ποιο τεκμήριο της αθωότητας μιλάμε;» σχολιάζοντας την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου των δύο κατηγορουμένων.

Ειδικότερα, οι καταδικασθέντες επικαλούνται το τεκμήριο της αθωότητας και εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου, επειδή κατά τη διάρκεια της δίκης η κοινή γνώμη ήταν στραμμένη εναντίον τους. «Αυτά τα δύο μπουμπούκια ήταν γνωστά στην κοινωνία της Ρόδου» κλείνει το θέμα ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας.

Ο οικονομικός Γολγοθάς

«40 δίκες και 45 μαζί με τον Άρειο Πάγο είναι συνολικά εκείνες που πραγματοποιήθηκαν. Αν αναλογιστείτε επί 2.000 χιλιόμετρα από το Διδυμότειχο, θα ήταν σαν να κάναμε τον γύρο του κόσμου δύο φορές με το αυτοκίνητό μας. Αυτά τα έξοδα κανένας δεν έχει αφήσει στην οικογένεια μας και ούτε στις υπόλοιπες οικογένειες που δυστυχώς θα βρεθούν και αυτές στην ίδια μοίρα με τη δικιά μας να φτάσουν οι εγκληματίες μέχρι τον Άρειο Πάγο», τονίζει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

«Το έχουν αυτό το δικαίωμα, δεν το αρνείται κανένας. Αλλά όμως επιτέλους η πολιτεία να ενσκήψει και στα προβλήματα και κυρίως στα οικονομικά, δεν μιλάω για τα ψυχικά, που κάθε φορά ζητιανεύουμε για να έρθουμε στην Αθήνα για τα δικαστήρια» ανέφερε ο κ. Τοπαλούδης.

«Πού είναι αυτό το ρημάδι κράτος για τις οικογένειες των θυμάτων. Καλά κάνει και δέχεται τις ενστάσεις, τα εφετεία και τους Άρειους Πάγους για τους εγκληματίες, αλλά όμως να υπάρχει μία προϋπόθεση. Να καταβάλλετε εσείς οι εγκληματίες το ποσό για όλα τα δικαστικά έξοδα, για τους αρεοπαγίτες, για τους δικαστές, για τις οικογένειες των θυμάτων και μετά να δέχεστε εσείς σαν κράτος να γίνει ένσταση, το Εφετείο ή ο Άρειος Πάγος» συμπληρώνει ο πατέρας της φοιτήτριας.

«Έχουν δολοφονήσει τις οικογένειές μας»

«Εκεί θα δοθεί η μαγκιά σας. Όχι να πληρώνουμε και εμείς ως Έλληνες φορολογούμενοι τον δωρεάν δικηγόρο του εγκληματία του παιδιού μας», συνεχίζει. «Γιατί να μην μπει ο όρος γυναικοκτονία; Γιατί να μην μπει ο όρος οικογενειοκτονία στον Ποινικό κώδικα; Τι σημαίνει οικογενειοκτονία; Έχουν δολοφονήσει τις οικογένειές μας, όχι μόνο τα παιδιά μας», επισημαίνει ο τραγικός πατέρας.

«Δεν το αντιλαμβάνεται κανένας, για να έρθει κάποια ποινή στους εγκληματίες και γι’ αυτό, για την οικογενειοκτονία» συνέχισε ο κ. Τοπαλούδης. «Υπάρχουν κάποιοι δικηγορίσκοι που μέσα στις δικαστικές αίθουσες δολοφονούν, ξαναβιάζουν τις ψυχές μας, τις ψυχές των παιδιών μας. Να μπει επιτέλους ένας εθνικός φραγμός σε κάθε τέτοιο δικηγορίσκο που προσβάλει ξανά τη μνήμη του παιδιού μας» καταλήγει.tilestwra