Η Ελλάδα ανάμεσα στις 10 κορυφαίες χώρες για να μείνει κανείς μετά τη σύνταξη

Στις 10 κορυφαίες επιλογές για διαμονή μετά τη συνταξιοδότηση συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού οίκου ενημέρωσης και αναλύσεων U.S. News & World Report.

Η μελέτη ανέλυσε συνολικά 87 χώρες ως προς τα εξής βασικά χαρακτηριστικά: κοινωνικές δομές, σύστημα υγείας, κόστος διαβίωσης, κλίμα, φιλικότητα και ασφάλεια, φορολογικό περιβάλλον και επιχειρηματικότητα. Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Ελβετία, καθώς παρά το συγκριτικό μειονέκτημά της ως προς το κόστος διαβίωσης, παραμένει μία σταθερή οικονομία και μία ασφαλής χώρα με περιορισμένη γραφειοκρατία. Η Πορτογαλία και η Αυστραλία κετάλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση, αντιστοίχως, με τη Νέα Ζηλανδία και την Ισπανία να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα, και συγκεκριμένα στην ένατη θέση, ξεπερνώντας τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, ακόμη και πολύ ισχυρότερες οικονομίες όπως η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ. Η επιτυχία της Ελλάδας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, ειδικά μετά την παρατεταμένη οικονομική ύφεση από την οποία ανακάπτει, ενώ μεγάλα είναι και τα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης σε συνδυασμό με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού.

Η πρώτη δεκάδα:

  1. Ελβετία
  2. Πορτογαλία
  3. Αυστραλία
  4. Νέα Ζηλανδία
  5. Ισπανία
  6. Καναδάς
  7. Σουηδία
  8. Ιταλία
  9. Ελλάδα
  10. Δανίαtilestwra