Η Ιωάννα Κούρτοβικ συνήγορος του Κoυφoντίνα εξελέγη δημοτική σύμβουλος της Αθήνας


Η Ιωάννα Κούρτοβικ, δικηγόρος του αρχιτρομοκράτη της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα, εξελέγη δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα με τη δημοτική παράταξη «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα», του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη.

Η Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία έλαβε 1.247 σταυρούς, είχε κατηγορήσει τις οικογένειες των θυμάτων της «17Ν» ότι υβρίζουν τον Κουφοντίνα όταν τον λένε… δολοφόνο και είχε υποστηρίξει ότι «η λογική που στιγματίζει τον παραβάτη και τον θέλει εφ’ όρου ζωής εκτός της κοινωνίας είναι μεσαιωνική».

Την περίοδο που ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκβίαζε την ελληνική πολιτεία με απεργία πείνας και οργανώνονταν μαζικές πορείες προκειμένου να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας, όπου είχε οδηγηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κούρτοβικ απαιτούσε από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα να διατάξει τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό εν είδει… προειδοποίησης για διασάλευση της δημόσιας τάξης.

Μιλώντας στη διάρκεια εκδήλωσης της ιστοσελίδας «The Press Project», η κ. Κούρτοβικ έλεγε: «Έχουμε υποβάλει αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει αυτός να διατάξει τη μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό, ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα, για λόγους ασφάλειας του κράτους, της χώρας, ή για λόγους δημόσιας τάξης. Έχουμε ένα μείζον ζήτημα δημόσιας τάξης που, νομίζω, δεν μετράει αυτή τη στιγμή η πολιτειακή εξουσία. Δεν μετράει ότι θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής συνοχής». Πρόσθετε, δε, ότι «θα εκτεθεί η χώρα διεθνώς, θα βρεθούμε στον κατάλογο των χωρών όπως η Τουρκία».

Στην ίδια παρέμβασή της, η κ. Κούρτοβικ δήλωνε ότι «ζούμε καταστάσεις που θυμίζουν χούντα», προσθέτοντας ότι δεν είχε ξαναδεί τέτοια φίμωση του λόγου.

Την Τετάρτη, εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, η παράταξη Παπαδάκη-Κούρτοβικ «πανηγύρισε» ότι με το ποσοστό 6,1% που πέτυχε, σπάζοντας το όριο του 3% και μπαίνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, καταφέρνει «να εκφράσει την οργή για τα εγκλήματα της ΝΔ και την ελπίδα ενός κόσμου της Αριστεράς…».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο Μπακογιάννης, παρά τον καλπονοθευτικό νόμο του Βορίδη, απέτυχε να φτάσει το 43% και να αρπάξει τη Δημαρχία, σε μια πόλη όπου μόνο μια μειοψηφία του 30% ψήφισε.

Η οργή για τις καταστροφές και τις αποτυχίες της ΝΔ φτάνει να οδηγεί σε αποστασιοποίηση και αποχή ψηφοφόρους της δεξιάς. Ταυτόχρονα, η λευκή πετσέτα αντί για αντιπολίτευση με την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ να βαθαίνει και μετά την εκλογή Κασσελάκη στέλνει κόσμο απογοητευμένο επίσης στην αποχή. Τροφοδοτεί όμως και την άνοδο σε άλλα τμήματα της αριστεράς, όπως τη Λαϊκή Συσπείρωση και τη Ριζοσπαστική-Αντικαπιταλιστική Αριστερά, που συμμετείχε με το ενωτικό σχήμα της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Παπαδάκη.

Η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα στο 6,1% με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Παπαδάκη έσπασε το όριο του 3% του κόφτη, που επέβαλε ο Βορίδης, καταφέρνοντας να εκφράσει την οργή για τα εγκλήματα της ΝΔ αλλά και την ελπίδα ενός κόσμου της αριστεράς που αναζητά εναλλακτική λύση στην κρίση του ΣΥΡΙΖΑ».

tilestwra