Η μάχη του Ιωαννίδη με την άνοια: «Τραγικό φινάλε, ζούσε καθηλωμένος στο σπίτι» – Τι αποκαλύπτει ο Βασίλης Σκουντής

Ο Βασίλης Σκουντής μίλησε για τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή Γιάννη Ιωαννίδη και αποκάλυψε τη μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με την άνοια.

δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής μαζί με τον Δημήτρη Καρύδα εδώ και χρόνια ετοίμαζαν μαζί με τον Γιάννη Ιωαννίδη τη βιογραφία του, την οποία όμως δεν πρόλαβε να δει να εκδίδεται. Ο Βασίλης Σκουντής μίλησε για τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή και αποκάλυψε τη μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με την άνοια.

“Ήταν ένα τραγικό φινάλε για τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ένας άνθρωπος αεικίνητος, ενεργητικός, μες στον δυναμισμό που δεν ηρεμούσε ποτέ τα τελευταία χρόνια ζούσε καθηλωμένος στο σπίτι του, χτυπημένος από την άνοια. Όπως είπε και η σύζυγός του, έλιωνε σαν το κεράκι μέρα με τη μέρα και χθες το κεράκι αυτό έλιωσε εντελώς και έσβησε”, είπε ο Βασίλης Σκουντής στο Star.

Μάλιστα και η αγωνία της συζύγου του Γιάννη Ιωαννίδη, Γιούλας, ήταν να προλάβουν να καταγράψουν όσα περισσότερα μπορούσαν οι βιογράφοι του, πριν χάσει εντελώς τη μνήμη του.

“Πάθος για τη νίκη”

Τρέχαμε τον τελευταίο καιρό, να προλάβουμε να μην ξεχάσει εντελώς. Ετοιμάζαμε παρουσιάσεις, ήθελε πολύ να εκδοθεί η βιογραφία του. Είχαμε πάει πάνω από 20 φορές στο σπίτι του. Υπάρχουν 100 ώρες καταγεγραμμένο υλικό με αφηγήσεις του, αφηγήσεις ανθρώπων που τον γνώριζαν, πρόλογοι από σημαίνουσες προσωπικότητες του μπάσκετ, όπως ο Ομπράντοβιτς. Θα εκδοθεί κάποια στιγμή όλο αυτό το υλικό“, είπε ο Βασίλης Σκουντής.

Κι αν έπρεπε ο ίδιος να έβαζε έναν τίτλο στη βιογραφία θα έβαζε “Πάθος για τη νίκη”. Ήθελε τόσο πολύ να κερδίζει, που όπως είχε πει κι εκείνος, “τάβλι με τη μάνα μου να έπαιζα θα έπρεπε να τη συνθλίψω“.

tilestwra