Η Μεγάλη Βρετανία στέλνει πολεμικά αεροσκάφη και πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο

Την απόφαση να στείλει στρατιωτική δύναμη στην ανατολική Μεσόγειο έλαβε η Βρετανία.

Όπως αποφάσισε η κυβέρνηση, άμεσα θα βρεθούν στην ανατολική Μεσόγειο αεροσκάφη περιπολίας και επιτήρησης καθώς και πλοία του Βασιλικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Times», η Βρετανία θα στείλει δύο πλοία του Βασιλικού Ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει πτήσεις επιτήρησης πάνω από το Ισραήλ, σε μια επίδειξη στρατιωτικής υποστήριξης με σκοπό να καθησυχάσει το Ισραήλ που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εισβολή των μαχητών της Χαμάς.

Όπως αποκαλύπτουν οι Times, τα δύο σκάφη του Βασιλικού Στόλου θα είναι το RFA Argus και το RFA Lyme Bay, τα οποία θα σταλούν στην περιοχή ως μέρος μιας παράκτιας ομάδας αντίδρασης.

Η βρετανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι υπάρχουν 60.000 Βρετανοί υπήκοοι στο Ισραήλ και τη Γάζα, με τις πτήσεις εκκένωσης να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα από το Τελ Αβίβ προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αποκάλυψη των Times για την εμπλοκή της Βρετανίας στις συγκρούσεις Ισραήλ – Χαμάς

Η στήριξη των ΗΠΑ

Οι Times υπογραμμίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν το Ισραήλ και για το λόγο αυτό στέλνουν το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο στον κόσμο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για το USS Gerald R Ford, ένα αεροπλανοφόρο μήκους 337 μέτρων, το οποίο έφθασε ως επικεφαλής μιας ομάδας κρούσης αεροπλανοφόρων που περιλαμβάνει επίσης το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Normandy κλάσης Ticonderoga και τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων USS Thomas Hudner, USS Ramage, USS Carney και USS Roosevelt κλάσης Arleigh Burke.

Πηγή: times, bbc

tilestwra