Η σιλικόνη στο στήθος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση τροχαίου

Εκτός από μια εντυπωσιακή εμφάνιση οι γυναίκες που έχουν ενθέματα σιλικόνης διαθέτουν ένα ακόμη πλεονέκτημα σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αυξητική μαστού με ενθέματα σιλικόνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση ατυχήματος.

Με μια προϋπόθεση, όπως αναφέρουν στην έρευνά τους: Αρκεί η ταχύτητα του οχήματος να μην είναι πολύ υψηλή.

Για παράδειγμα, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», εάν συμβεί κάποιο ατύχημα στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ, οι γυναίκες οδηγοί που έχουν κάνει αυξητική μαστού διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο τραυματισμού σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν εμπιστευτεί τη φύση, ή από τους άνδρες.

«Τα ενθέματα στήθους λειτουργούν σαν ένας μίνι αερόσακος σε πρόσκρουση χαμηλής ταχύτητας», εξηγεί ο Δρ. Helge Jens, ειδικός στην πλαστική και αισθητική χειρουργική στην κλινική του Άαχεν «Domhof». «Τα ενθέματα σιλικόνης μπορούν να κατανείμουν καλύτερα την πίεση στην οποία εκτίθεται το θωρακικό τοίχωμα σε τροχαίο ατύχημα», προσθέτει.

Η μελέτη γιατρών της Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής στο Spokane (πολιτεία της Ουάσινγκτον ) επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα τη γερμανικής κλινικής του Άαχεν.

Οι Αμερικανοί ερευνητές προσομοίωσαν μια σύγκρουση με και χωρίς ενθέματα σιλικόνης. Ιατρικό τζελ που προσομοιώνει ένα φυσικό στήθος και ένα ένθεμα στήθους δέχτηκαν χτύπημα σχεδόν 2000 Newton. Αυτό το φορτίο αντιστοιχεί σε ταχύτητα πρόσκρουσης περίπου 16 χιλιομέτρων την ώρα σ’ ένα αυτοκίνητο, δύναμη που είναι ικανή να προκαλέσει κατάγματα στα πλευρά.

Με βάση το αποτέλεσμα των επιστημόνων, η καταπόνηση του μαστού με ενθέματα σιλικόνης ήταν 23% χαμηλότερη από ό,τι σ΄ένα φυσικό στήθος.

Όπως, όμως, έσπευσαν να επισημάνουν οι συντάκτες της αμερικανικής έρευνας «τα ενθέματα λιπώδους ιστού και σιλικόνης στο στήθος ουσιαστικά δεν αντικαθιστούν τις ζώνες ασφαλείας και τους αερόσακους». Σύμφωνα με τον Γερμανό χειρουργό Helge Jens σε μεγαλύτερες ταχύτητες τα μεγαλύτερα ενθέματα στήθους δεν παρέχουν καμία επιπλέον προστασία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη Γερμανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (DGÄPC), περίπου 67.000 γυναίκες υποβάλλονται σε αυξητική μαστού με σιλικόνη κάθε χρόνο.

Πηγή