Θεσσαλονίκη: Από θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία σε αρπαγή η 26χρονη

Η Γεωργία Μπίκα, η οποία είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι το 2022 σε σουίτα ξενοδοχείου είναι κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία σε αρπαγή.

Πρόκειται για μια υπόθεση που απασχόλησε την κοινή γνώμη και έκλεισε με βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο απήλλαξε το εμπλεκόμενο πρόσωπο για όσα είχαν γίνει το πρωτοχρονιάτικο πάρτι στη Θεσσαλονίκη.

Η 26χρονη, σήμερα, Γεωργία Μπίκα κατηγορείται – μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα και μεταξύ αυτών ο τότε εργοδότης της – έπειτα από μήνυση για αρπαγή και ξυλοδαρμό που είχε υποβάλει ο φερόμενος ως διοργανωτής του επίμαχου πάρτι. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει εκτός από την πράξη της αρπαγής σε βαθμό κακουργήματος, αδικήματα όπως σωματικές βλάβες και εξύβριση.

Η καταγγελλόμενη αρπαγή – σύμφωνα με τον μηνυτή – είχε γίνει μετά την έναρξη της ποινικής έρευνας για την κύρια καταγγελία περί βιασμού. Κατόπιν αστυνομικής έρευνας η (νέα) δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Τα πέντε κατηγορούμενα πρόσωπα παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 6η τακτική ανακρίτρια και πήραν ρητή προθεσμία. Στην ανακρίτρια εμφανίστηκε και η 26χρονη, συνοδευόμενη από τον συνήγορό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ